Opgegroeid tussen de schoenen: Elisa Mol

Dat we bij Whatmatters oog hebben voor vrouwelijk schoon is al langer geweten. Dat we ook ondernemingszin  en zakelijk vernuft weten te pruimen en dan vooral bij vrouwen, veel minder. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, we moeten van die negatieve perceptie af. Wie beter dan Elisa Mol om ons daarbij te helpen. Opgegroeid tussen de schoenen, kreeg ze het zakelijke vernuft met de paplepel binnen en daar doet ze nog een fikse scheut creativiteit bovenop. Met Fiamme brengt ze een eigen sneakermerk op de markt en met Frilles zette ze eigenhandig een trend. Het feit dat Elisa ook een verschijning is die gezien mag worden deed ons op de stadsfiets springen en naar de Wilde Zee in Antwerpen bollen. Hoog tijd om wat zakelijke lessen te leren. Volgen jullie?

Hoi Elisa, je bent opgegroeid tussen de schoenen (moeder en oom zijn de eigenaars van gekende Monar schoenenzaken), maar waarom koos jij voor sneakers?

Zelf heb ik altijd lederen schoenen gedragen, maar op een gegeven moment was de sneaker daar. Zelf ben ik enorme fan maar vaak zijn sneakers van matige kwaliteit. Ik ging aan het ontwerpen, want waarom geen lederen schoen fabriceren die op een sneaker lijkt? The best of both worlds! Voor mij alvast de ideale combinatie. Dat hoor ik ook veruit het meest over mijn schoenen. Mensen zijn gewoonweg blij dat ze de combo vinden in Fiamme.

Authenticiteit is tegenwoordig hip en iedereen loopt ermee te koop. Waar laat jij je schoenen produceren?

Mijn sneakers worden allemaal geproduceerd in Italië. Zelf ben ik opgegroeid in een familiebedrijf dus kwaliteit is voor mij heel belangrijk. Dit probeer ik zeker door te trekken in mijn schoenen.

Mooi zo! Draai je nog af en toe mee in de winkel van je ouders ook?

Ja hoor en dan luister ik altijd heel goed. Ik pik op wat klanten zeggen, zeker als het over mijn schoenen gaat, al vertel ik dat dan niet. Zo krijg ik een eerlijke mening waar ik echt wat aan heb. Verder luister ik ook goed naar de fabrikanten en agenten, ook zij komen met waardevolle tips. Mijn merk groeit omdat ik goed om me heen kijk en ik probeer in te vullen wat er ontbreekt op de markt.

1413_Fondo4_VitelloBianco

Ok, we knopen het in het onze oren: gaten vullen! Waar haal je je inspiratie?

Ik laat me inspireren door alles en iedereen. Kunst, steden maar ook mensen rondom mij. Mijn papa is goudsmid en hij maakt prachtige juwelen. Zelfs dat pas ik toe in mijn ontwerpen. Zelf ben ik vrij sober van stijl maar er moet zeker een leuk detail zitten in mijn outfit. Ik ga meestal los in mijn schoenkeuze of zonnebrillen. Mijn guilty pleasure.

Als je aan de bron zit snappen we dat! Je bent een zaak aan het uitbouwen, is dat moeilijk?

Dat is het zeker en vast. Ik ben nog vrij jong en ik heb het gevoel dat ik soms niet serieus wordt genomen. Best wel lastig. Ik zou dan wat meer op mijn strepen moeten staan, maar vaak ben ik nog te lief.

FiammeSS17_7

Ons hart breekt! Heb je toch nog advies voor andere jonge ondernemers.

Gewoon gaan! Maar blijf realistisch en besef zeker op voorhand dat het niet gemakkelijk gaat zijn.

Je reist best wel wat af, waar vinden we je favoriete plekjes?

Zeker en vast NYC! Ik zou er nooit kunnen wonen, maar ik zou er zeker elk jaar op reis kunnen gaan. Mijn favoriete hotspot daar is The Standard Hotel (rooftop bar) aan de High Line, prachtig uitzicht en de lekkerste cocktails.   

Wij kunnen ons jaarlijks wel een week vrijmaken hoor. Heb je nog torenhoge ambities?

Ik wil mijn label in elk geval nog verder uitbreiden en groeien. Maar stap voor stap. Ik geloof in het feit dat de consument eerst je merk en kwaliteit moet leren kennen en dat ze je dan gaan volgen als je met een laarsje of sandaal afkomt.

“ You’re always one descision away from a totally different life.”

Berekend! Momenteel mik je op vrouwen, wanneer komen wij mannen aan de beurt?

Daar zijn we zeker en vast mee bezig, maar wanneer deze er gaat zijn kan ik nog niet zeggen.

Geen oog doen we nog dicht tot dat moment! Heb je nog advies als het op schoenen voor onze soort op aankomt?

Draag waar je je goed in voelt! Maar wissel vooral genoeg af 😉 Elke dag dezelfde schoenen dragen is geen cadeau voor je lichaam.

Badass vibes on a Monday morning @mm6maisonmargiela

Een bericht gedeeld door Elisa Mol (@molelisa) op

Los van de geur waarschijnlijk. Hoog tijd dat we nog eens wat schoenen toegestuurd krijgen, het is voor de gezondheid van onze voeten! Zijn er specifieke trends voor komende zomer?

Trends, vind ik altijd een moeilijke om te beschrijven. Tegenwoordig kan alles. Zelf ben ik heel blij dat warm geel terug in het modebeeld is. Prints zijn in en ook de 90’s natuurlijk. Hier speelt Frilles mijn accessoire lijn goed op in. Mijn vriend (Stig De Block, fotograaf bij Initials LA) en ik heb hebben samen originele patches ontworpen voor hem en haar. De ideale manier om je outfit te pimpen!

Eens kijken of we het in onze look kunnen inpassen! Heb je zelf een uitgesproken stijl?

Classy and Funny. Maar je gaat me nooit zien zonder een lederen item: jasje, handtas, schoenen, het maakt niet uit maar leder is er bij.

Becky with the good hair #canigetmyfrilles #frilles #patch #lemonade #beyonce #beckywiththegoodhair #happy

Een bericht gedeeld door Elisa Mol (@molelisa) op

Een leder fetish, alles kan! Nog 2 vragen om af te sluiten Elisa. Staan er nog nieuwe projecten op stapel?

Zeker en vast! Ik ben bezig met hele leuke nieuwe dingen waar jullie niet lang meer op moeten wachten. Maar ik kan nog niets verklappen 😊

We volgen alvast de vakpers de komende weken/maanden. Om helemaal af te ronden: wat is je belangrijkste verwezenlijking tot nu toe?

Dat ik dit allemaal al heb kunnen doen, ik ben zo dankbaar! Nooit had ik verwacht dat ik dit al kon waargemaakt hebben op mijn 22. En ik ben ook zo blij dat ik zo veel jonge meisjes zie de laatste tijd die hetzelfde kunnen zeggen. Een ware inspiratiebron. You go girls!

Bon, met zoveel girlpower kunnen we als mannen niet anders dan afronden. Elisa, bedankt voor je tijd en nog heel veel succes. We houden je alvast aan die mannenlijn!

Wil je je vriendin een plezier doen? Bekijk de collectie van Fiamme eens! Voor accessoires om de schoenen van je vriendin op te pimpen zit je dan weer goed bij Frilles, waar ze ondertussen ook leuke patches hebben. Elisa zelf kan je natuurlijk volgen op Instagram en Facebook

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Bikinibabe Casey James lokt ons naar het strand

Ooit al gehoord van Casey James? Waarschijnlijk niet. Met wereldwijd nog net geen 50.000 ...

Alexis Ren is Sports Illustrated Rookie of The Year 2018

Aangezien wij in België (en Nederland?) jammer genoeg geen badpakkenspecials meer hebben (RIP ‘P’ ...

'Scheef is ook recht!' aldus knappe MUA Elke Derstvensek

Een buitenbeentje, zonderling, eenzaat, excentriekeling, rare Chinees, rare snijboon, rare snuiter, vreemde snoeshaan,… synoniemen genoeg ...