Jurgen Lijcops smijt zich nu ook op vermouth!

Dat Jurgen Lijcops een feilloos gevoel heeft voor trends, dat is al langer bekend. Dat hij er dan vervolgens ook nog in slaagt er nog een succes van te maken ook is in horeca middens nog veel minder evident, en toch…

Vermouth, het nieuwe it-drankje?

Nu de ginhype een beetje is gaan liggen acht Jurgen Lijcops – zaakvoerder en eigenaar van The Glorious en Bar Burbure – zijn moment gekomen om 3 nieuwe vermouths te lanceren. Het drankje dat momenteel volop wordt gepromoot als vervanger van de gin. De topsommelier brengt deze natuurlijk uit onder zijn label Forest Spirits!
17201247_1556507531056685_6025050465145219043_n
Ingrediënten uit het eigen Forest domein in Emblem worden in de vermouth vermengd en geven ze een heel eigen toets. Zo vinden onder meer bonenkruid, Sint-Janskruid, scharlei en kamille hun weg naar deze vermouth.

3 varianten

Terwijl we Forest Vermouth Blanc fris en halfzoet smaakt, is de Dry variant droger met smaken van chocolade, vanille, koffie en peer. De halfzoete ‘Rouge’ verwent de papillen ook met chocolade, vanille, peer en kaneel.
Uiteraard krijgen de 3 vermouths een prominent plaatsje op de kaart in Bar Burbure, maar ook thuis drinkt het lekker weg. Zowel puur, met ijs of in een cocktail, vermouth is van alle markten thuis.
BarBurbureL1004680-1
Zak dus zeker eens af naar Bar Burbure, maar drink je het liever thuis dan kan je alvast informatie inwinnen via de site

You May Also Like

Xavies' Granola: op en top Belgische granola

Nee, supergezonde rekels zullen we nooit worden op de Whatmatters redactie, daarvoor is ons ...

Aster Nzeyimana, de trendy journalist van Sporza!

Op de vooravond van de Olympische Spelen van Rio 2016 hadden we de eer ...

Stoer kopje koffie uit een V12-motorblok

Kan je wel een flinke shot koffie gebruiken ’s ochtends en ben je die ...

Hosting door Fraai