Help mee een leven te redden! Whatmatters & Joke van de Velde in de bres tegen darmkanker

Kanker, een vuile ziekte, we kunnen het niet anders verwoorden. Toen we van Dr. Colemont de vraag kregen of we niet wilden meewerken aan een inzamelactie tegen darmkanker, twijfelden we dan ook geen seconde. Alle beetjes helpen! Dat is toch wat Dr. Colemont, grote bezieler achter stopdarmkanker.be, ons alvast vertelt.

“Met € 5.000 kunnen we online campagnes lanceren waarbij we 1,5 miljoen mensen laten weten dat darmkanker vroegtijdig opgespoord kan worden. Dan is er 95% kans op genezing! Per 130 mensen die zich laten testen, wordt één darmkanker gevonden! Die kans willen we niet laten liggen!” laat hij ons weten.
Na een korte maar vruchtbare brainstormsessie onder de mannen van Whatmatters kwamen we tot een actie met niemand minder dan ex-Miss België Joke van de Velde, en tevens iemand die binnen haar directe omgeving helaas al geconfronteerd geweest is met deze verschrikkelijke ziekte.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_623f

Hallo Joke, bedankt om mee te denken en te willen meewerken aan deze actie. Wat betekent gezondheid juist voor u?
Voor mij is gezondheid héél belangrijk! Een ernstige ziekte lijkt altijd een ver-van-mijn-bed-show, totdat je in je omgeving ermee geconfronteerd wordt. Dan pas besef je hoeveel gezondheid waard is. Ben je gezond, kan je alles aan. Ziek zijn bepaalt je leven en die van je omgeving. Voor mij is een goede gezondheid dan ook prioriteit 1!

Je leeft gezond en sport veel. We hebben zelfs gehoord dat je meedoet aan de marathon van Londen komend weekend. Hoe ben je daartoe in beweging gezet?
Ik ben altijd heel sportief geweest maar toen er iemand in mijn directe omgeving geconfronteerd werd met die verschrikkelijke ziekte, werd lopen een uitlaatklep. Zo kon ik mijn gedachten een beetje verzetten. Uiteraard lost dit het probleem niet op, maar het helpt wel!

ib5Cj5dnR8ep%mJ6WR8cCA_thumb_623e

Het is begonnen in 2013. 10km, dan de ‘Ten Miles’, daartussen een ‘Trail’, ‘Wings for Life’, en de laatste tijd 25, 27, 30, 32km. De marathon van Londen werd zo het ultieme doel dat ik graag van mijn bucket list zou willen afvinken.

Is dit het ultieme doel?
Ik fixeer mij vooral op de eindmeet halen. Voor mij is de tijd niet belangrijk. Ik verwacht ongeveer een 9,5km per uur te halen en zo ook op een andere manier Londen te ontdekken. Iedereen verwacht ook van mij dat ik het zal halen, wat een extra druk met zich meebrengt. Ze zeggen dat het ultieme mentale en fysieke breekpunt rond de 36km ligt. Ik hoop deze klip te omzeilen en de laatste kilometers succesvol vol te lopen.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6243

Wat kunnen wij, samen met u betekenen voor de actie “Stop Darmkanker”?
Daar ikzelf binnen mijn familie te maken heb gehad met kanker en ik een echte familiemens ben, wil ik deze actie mee steunen en in de spotlight zetten. Kanker is van alle leeftijden en hoe meer we kunnen steunen en inzamelen om van deze levensbedreigende ziekte een chronische ziekte te maken, hoe beter.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_623d

Hoe gaan we dat doen?
Wel, aan de grootste sponsor en donor van deze actie opgezet door mij en jullie zou ik graag mijn loopoutfit dat ik gedurende de marathon van Londen zal dragen weggeven.

Bedankt Joke! Alvast heel veel succes in Londen en drie dikke kussen van ons en Dr. Colemont er alvast bovenop!

Wie aanspraak wil maken op de bezweten en gebruikte loopoutfit van Joke van de Velde die haar over de meet van de marathon van Londen zal brengen, surft best naar ‘Stop Darmkanker Red een Leven’. Hier kan je online je gift doen. Doe je liever een gift via overschrijving? Dat kan op rekeningnummer  van BE67 3631 0165 1087 met vermelding ‘Geefomjedarm’. Voor giften boven 40€ kan je een fiscaal attest krijgen!

Bezorg een printscreen van je gift op info@dev.whatmatters.be en de gulste gever krijgt uit handen van Joke alvast haar outfit geschonken! Waar wacht je op?  Het is ‘Poepsimpel’!

VyYxhZSgQvCk%5TLh7lqLw_thumb_6244

Meer info op https://www.stopdarmkanker.be/ en voor zij die het uit de mond van Dr Colemont willen horen, hebben we volgend filmpje!

tcoc

You May Also Like

Fatma Persoons, de Vlaamse Naomie Campbell

We pleiten schuldig. We zijn er al een paar keer op aangesproken en we ...

Beleef wat in het Wolvenbos!

Of het nu het logo was dat onze aandacht trok of de naam, we ...

Haters doen bloedmooie Charlotte McKinney drastische maatregelen nemen

En nu maar hopen dat ze enkel een kleine zonneslag had… Want alle haters ...