3 prijswinnende Nederlandse biertjes!

Toen we recent in de grap van Heineken trapten en hun 1 april bericht oppikten dat hun bier van het water van de Amsterdamse grachten werd gemaakt, kregen we het schaamrood op de wangen. Alleen heeft die kemel ons geen windeieren gelegd want binnenkort mogen we als VIP op brouwerijbezoek bij de Nederlandse gigant en hebben we al een aardig voorraadje Heineken thuisbezorgd gekregen. Sportief van hen.
Het hele voorval heeft in elk geval ons aan het denken en proeven gezet. Een verslag het bezoekje volgt later, maar nu geven we jullie alvast 3 Nederlandse biertjes mee die het proeven meer dan waard zijn. Zij wonnen immers een gouden medaille op de Dutch Beer Challenge, een wedstrijd waar de beste brouwers van Nederland het tegen elkaar opnemen!

Thai Thai
Oedipus Brewery

Met zo een naam moet je natuurlijk wel in de prijzen vallen. De heren achter de brouwerij hebben een ruime ervaring en begonnen in 2009 aan hun avontuur: een eigen brouwerij. Het hele fascinerende verhaal van de voorbije jaren lees je op hun site, de moeite waard!
De Thai Thai zag in 2013 het levenslicht en het gaat om een blonde tripel. Wortels, koriander, chili pepers en sinaasappelschil, het zit er allemaal in. Met 3 flesjes van dit bier kom je dus rustig de dag door. Je Thaise schotel heb je al binnen!
14691368_1168798153209270_3426603152034262126_o

Sgt. Nightvision
Uiltje Brewing Company

De missie van deze brouwerij? Simpel f*cking good beer brouwen, althans ze omschrijven ze het toch zelf. Een uil heeft blijkbaar een voortreffelijke smaak, vandaar de naam van de brouwerij. Zo leren we nog wat bij ook. De rekels uit Haarlem geven hilarische namen aan hun craft beer, maar met de Sgt. Nightvision hebben ze nu ook een prijs te pakken;
Het gaat hier om een wel heel donkere imperial double stout, goed voor 10,5% alcohol en gerijpt op Franse eiken vaten. Een smaakbom die je het best drinkt met een nachtkijker op.
134571_536420676371653_625336559_o

Noordtsingel
Brouwerij Noordt

Een voormalige brandweerkazerne in Rotterdam werd omgetoverd tot Brouwerij Noordt. Hier wordt onder andere het single blond hopbiertje Noordtsingel gebrouwen, het beste biertje van het land. Ben je wel voor lichtblond bier met een verhaal te vinden? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de brouwerij. Je zal het je niet beklagen.

17799304_762198490612158_2340068729632316233_n
De volledige lijst met winnaars van de Dutch Beer Challenge? Die vind je hier. En nee, we hebben ze niet allemaal geproefd, sorry!

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Poseren voor een smeulende vulkaan op Bali: het heeft wel iets.

De vulkaan Agung op Bali mag dan hevige rookwolken uitspuwen en heel wat Balinezen ...

Herboren als herborist: David Van Steenkiste

Dat kruiden aan een opmars bezig zijn is nog zacht uitgedrukt. Ben je tegenwoordig ...

Nederlands label kleedt de sterren van ARSENAL

Altijd al een profvoetballer willen zijn en dan nog bij voorkeur in de Engelse ...