Jigger's vindt zichzelf opnieuw uit. Coolers & Cocktails!

Dat Jigger’s een naam is in het Belgische barlandschap is nog een understatement. Deze silent bar – je kunt er alleen binnen na aan te bellen – werd al eens uitgeroepen tot beste bar van België en is nog altijd een trendsetter en voorloper. Nu 5 jaar na de opening besloten de heren achter de bar het concept om te gooien en wat verbouwingen te gaan doorvoeren. Wij trokken Olivier Jacobs, zaakvoerder en al meermaals gelauwerde barman waarom?

17758601_918131394956671_5927469908448728685_o

Olivier, kan je ons vertellen waarom jullie het concept aanpassen en aan het verbouwen gaan?

Jigger’s bestaat nu 5 jaar en toen was onze straat een pak minder aantrekkelijk dan nu. Deze is ondertussen omgetoverd tot een n happening place met heel wat restaurants en bars met aantrekkelijke terrasjes langs de straatkant en ook langs de kant van de Leie.

We merken ook dat Jigger’s zijn eigen leven is gaan leiden. Door zelf steeds verder te gaan met experimenteren en innoveren op gebied van de drankjes is de toegankelijkheid hierdoor soms in het gedrang gekomen en werden de cocktails meer en meer een nicheproduct.  De bel en gesloten deur werkte hierbij als een extra drempel en ook voor de vele niet Gentenaars die in de straat vertoefden was de weg naar onze bel soms moeilijk te vinden.

Jigger_s_The_Noble_Drugstore01

We blijven dus nog steeds Jigger’s met innoverende cocktails maar willen een breder publiek kunnen aanspreken met ons aanbod, de kaart iets toegankelijker maken hoewel ze toch uitdagend en vernieuwend blijft. Cocktails of beter mixed drinks zijn ten slotte ons product, we proberen ze alleen nog beter te brengen.

Jiggers__02

Back to basics dus voor een stuk. En er komt ook een extra bar bij?

Klopt, de bar in de kelder blijft, maar op het gelijkvloers komt er eentje bij. Door het circulatieplan wordt het nu nog aangenamer om op een terras te zitten aan de straatkant. De bar op het gelijkvloers moet een snelle bediening kunnen garanderen. We hadden nu eindelijk echt een reden om iets met het leegstaande gelijkvloers te doen.

IMG_7225

Leve het circulatieplan! Wat gaat er juist veranderen?

Trouwe klanten hoeven niet te vrezen, ze kunnen nog steeds terecht voor de vertrouwde kundige cocktails en sfeer. Op dinsdag en woensdag zal enkel de bar op de gelijkvloerse verdieping open zijn, vanaf donderdag kan iedereen terecht in beide bars. Aanbellen hoeft niet meer, je kan nu gewoon binnenwandelen, maar reserveren kan nog altijd.

Reserveren voor groepen tot maximaal zes personen kan nog steeds telefonisch de dag zelf vanaf 16 uur voor aankomst tot 21 uur. Grotere groepen kunnen reserveren voor aankomst tot 19u30 maar sturen best een mailtje op voorhand.

Jigger_s15

Helder! Nog andere grootse plannen?

Nee niet echt, alleen kan de benedenverdieping nu nog makkelijker gebruikt worden voor (bedrijfs)events en workshops.

We noteren het, als we ooit personeel hebben geven we hier ons feest! Olivier bedankt en nog veel succes.

Jigger’s vind je nog steeds op de Oudburg 16 in Gent. Nog niet geweest? Schande!

Facebook

 

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Whatmatters gaat naar de KERK

De Gentse Feesten ken je wel, of je er nu wild van wordt of ...

Whatmatters Weekend Tip: Zoute Grand Prix 2018 in Knokke

Je weet ons te vinden dit weekend!  Knokke-Heist, en in het bijzonder het trendy gedeelte ...

Hosting door Fraai