De creatieve snelheidsduivel in Charlotte Ceyssens

Snelle wagens, mode, grafisch ontwerp: het interesseert ons allemaal. Bizar dat het dan nog zo lang heeft geduurd voor we bij Charlotte Ceyssens terecht kwamen. Deze ravissante deerne heeft immers een zwak voor snelle wagens, meer nog ze blogt er over, is een verdienstelijke fotografe en kan ook grafisch uit de voeten. Daarnaast is ze mee één van de breinen achter de DYJCODE-collectie van Dennis Praet. Een rekel met gouden voetjes die we al eerder aan de tand voelden. Maar we hadden het hier over Charlotte… We sprongen in de cabrio van Jens, kwestie van in stijl aan te komen en parkeerden ons langs de rand van het Circuit Zolder. Daar voelden we Charlotte aan de tand, terwijl we de adrenaline door ons lijf voelden pompen.

Hoi Charlotte, shoot, wie ben je?

Charlotte Ceyssens, een (grafisch) vormgeefster met veel motivatie. Mijn werk is mijn hobby. Een passie, waar ik enorm veel energie van krijg. Ik ben gebeten door de racewereld, maar hou eveneens van mode. Als allround freelancer hou ik van diversiteit tussen mijn klanten. Elke dag een nieuwe uitdaging en tal van verschillende mensen tegenkomen. Reizen staat ook on top of the list, geen afstand is me te ver. Niets te verliezen, zoveel te beleven.

18015777_10158563208465181_589146742_o

Bon, dat is al onmiddellijk een stevige boterham. Je bent zeer actief op de social media, waarom stop je er zoveel tijd in?

Ik werk sinds 2011 als grafisch vormgeefster maar ben op freelance basis voor mezelf begonnen in 2013. Daarnaast heb ik ook een opleiding fotografie en was er al snel de combinatie met het grafische in de mode. Social media is voor mij een vorm van expressie en netwerken. Instagram, Facebook en dergelijke had ik van bij het begin maar sinds februari dit jaar ben ik gestart met mijn blog Formulawoman waar er ook vooral met beelden (Instagram) gesproken zal worden.

Een vrouw die dus van wel wat snelheid houdt. Hoe ben je gepassioneerd geraakt door snelle wagens?

Het circuit van Zolder is vlak bij de deur. Daar werkte ik als studente als gridgirl en hostess. De afgelopen jaren bracht ik ook veel tijd door op/naast het circuit van Karting Genk waardoor de passie voor de motorsport bleef groeien. Nu volg ik verschillende teams binnen de autosport en sponsor ik ook een BMW-team. Als trouwe F1 supporter groeide Formulawoman als vanzelf. Een vrouw die autosport volgt, kijkt op een andere manier dan een man. Mijn inkijk, mening en vooral andere mensen laten meegenieten. That’s the goal.

Wel, wel, wel Max Verstappen waar wacht je op, Charlotte is wat voor jou jongen! Jens, misschien moeten wij als we ooit geld verdienen met Whatmatters ook maar een team sponsoren? Soit, Charlotte wat spreekt je specifiek aan bij races?

De geur van de benzine, het geluid van de motoren en het hele sfeertje er rond got to me… 

18015899_10158563208265181_1933279395_o

Ok helder, maar daarnaast ben je ook in touch met je vrouwelijke, want je bent ook actief in de mode?

Mijn carrière in de mode is gestart bij JBC. Daar begon ik als junior stylist (ontwerp collectie) meteen na mijn studies. Ik leerde enorm veel bij en werd tegelijk meegenomen in de start van DYJCODE (modelabel Dennis Praet) Hier werk ik nog steeds elk seizoen samen met Dennis aan de opbouw van de collectie die sinds maart 2016 te koop is in alle ZEB-winkels.

Doe hem de groeten! Die hebben we al veel eerder geïnterviewd! Waar haal jij je inspiratie en creativiteit?

Mijn inspiratie komt echt letterlijk van overal. Reizen, Pinterest, social media of zelfs films en muziek. Babbels met gepassioneerde mensen geven mij ook steeds een boost.

18009483_10158563208260181_359927011_n

Dat kennen we ja, wij borrelen ook altijd van de ideeën. Heb je ook nog een favoriete quote voor ons?

Passion is energy. Feel the power that comes from focusing on what excites you. Het leven is te kort om elke dag met tegenzin op te staan.

Waarom moeten onze lezers je volgen op social media?

Well, good question 🙂 Ik volg mensen omdat ik geïntrigeerd ben door wat ze doen en ik hoop zo dat ik ook een inspiratie kan zijn voor anderen.

We zullen er nog wat promo aan toevoegen. Heren, als jullie gek zijn van snelle wagens en een blik achter de schermen. Volgen die handel! Even wat anders Charlotte, maakt Max Verstappen nog kans?

Als jullie subtiel willen polsen naar het feit of ik een vriend heb of niet, dan is het antwoord nee. De man van mijn leven zal alvast ambitie moeten hebben. Iemand die iets wil bereiken in het leven en daar vol voor gaat, zowel in zijn carrière als naar zijn familie toe. Ik hou van een mooi evenwicht tussen beide en hoop iemand tegen te komen die net zo gepassioneerd door het leven gaat als mij.

17949689_10158563214600181_2116784326_o

Mooooooi, dus we kunnen Max op ons lijstje houden. Heb je nog expliciete tips voor heren die een poging willen wagen?

Respect. Voor familie, vrienden en je partner. Trots zijn op wie je naast je zijde hebt en vooral niet egoïstisch ingesteld zijn. Daarnaast vind ik ook dat een man zichzelf moet verzorgen en best ijdel mag zijn. En for the love of fashion; DYJCODE 😉

17976649_10158563208390181_2085638281_o

Jens, haal jij onze t-shirts even uit de kast? Heb je ook nog favoriete plekjes of een schandelijke zonde?

Mijn favoriete zonde is een goed glas wijn of een (chocolade) dessertje. There is ALWAYS room for dessert. Als ik uitga is dat meestal in Hasselt of Antwerpen. Veel leuke opties in beide steden, zowel om eens lekker te gaan eten als voor een nachtje feesten.

17976864_10158563208310181_1164613073_o

Wijn en chocolade, als dat het ergste is, het is je vergeven. Als afsluiter, nog grote ambities naar de toekomst toe?

Ik hoop nog leuke projecten binnen te halen, veel van de wereld te zien, interessante mensen te ontmoeten en als de tijd rijp is, thuis te komen bij mijn eigen warm gezinnetje.

We helpen het je alvast hopen. Wij blijven je alvast volgen en als we ooit een grafisch ontwerpster nodig hebben weten we je te vinden! Dat zou wel eens heel snel kunnen zijn.

Zijn jullie wild van snelle wagens, het leven in de pitlane en dat allemaal weergegeven in mooie foto’s en nog veel meer? Volg dan Charlotte op Facebook en Instagram en uiteraard is haar blog Formulawoman een must. Voor haar grafisch ontwerp heeft ze ook een eigen webstekje binnenkort! 

18012878_10158563211280181_2062917176_o

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

De freespirit van Anjuli Dobbelaere…

Je hebt watervallen en spraakwatervallen. In die eerste zijn we slechts matig geïnteresseerd, zeker ...

Not only god is a DJ

Bij Whatmatters staan we geregeld vol bewondering en we geven toe, soms met wat ...

In stijl de Zwiterse bergen af

  Bij Zenith, denk je misschien aan een Russische voetbalclub of misschien wel aan ...

Hosting door Fraai