5 tips bij het kopen van een smartphone lader

Geloof ons, je kan niet genoeg opladers hebben. Niet alleen houdt de gemiddelde smartphone het minder lang uit dan een man die 3 jaar geen seks heeft gehad, je speelt ze ook continu kwijt. Wij toch… Ga je echter naar de winkel, dan zie je door de bomen het bos niet meer, zoveel opladers. Maar let op, niet elke oplader is even geschikt voor je smartphone. Er zijn best wel wat zaken waar je op moet letten want sommige slechte laders doen helemaal niets en anderen beschadigen je juweeltjes. Wij geven je alvast 5 tips mee hoe je een geschikt exemplaar selecteert! 

1. Let op de aansluiting

Laten we beginnen met een evidente: de aansluiting. Niet alle aansluitingen zijn hetzelfde. Het meest voorkomende mag dan wel het micro-usb formaat zijn, maar let toch maar goed op. Zeker als je ooit voor een exotische telefoon hebt gekozen kan het zijn dat deze over een ander gaatje beschikt. Bij Apple is het dan weer simpel, die zijn anders dan de anderen, zij hebben immers een originele lightning oplader.

Oplader_Apple_lightning_10Watt_iPhone_iPad_Origineel

2. Los of vast?

Uiteraard heb je nog opladers uit één stuk, maar meer en meer zijn de adapters ook los verkrijgbaar van de kabel. Zo kan je dezelfde kabel ook gebruiken voor je tablet of laptop: handig!. Heel wat minder kabels mee te slepen. Ben je regelmatig onderweg, overweeg dan zeker een losse kabel.

3. USB 3.0

Wil je altijd het nieuwste van het nieuwste? Dan is USB 3.0 wat voor jou. Deze USB wordt ook wel superspeed genoemd en is aanzienlijk sneller in het doorflitsen van data dan de veelvuldig gebruikte 2.0. Voor het opladen van je telefoon maakt het bitter weinig uit, maar als je data wil gaan transfereren merk je het verschil onmiddellijk. Ze zijn compatibel dus daarover moet je je al geen zorgen maken.

oplader_iphone_iPad_5watt_adapter_Apple_Origineel

4. Goedkoper is niet altijd slimmer

Nu kijken we bij Whatmatters zelden tot nooit op een euro want wij zijn er al langer van overtuigd: goedkoper is niet altijd slimmer! Zeker bij opladers niet. Goedkope laders zijn vaak niet compatibel, amper gekeurd en brengen serieuze risico’s met zich mee. Voor je het weet zet je smartphone door oververhitting je huis in lichterlaaie en kom dan niet bij ons uithuilen. Met de officiële opladers van de merken zelf speel je op veilig!

Powerstar_powerpack_2600_Blauw

5. Powerbanks

Onderweg wil je natuurlijk niet de hele tijd met stekkers lopen de klooien, daarom is er zoiets als de powerbank uitgevonden. Instant kracht onderweg! Hoe meer ampère die heeft, hoe vaker je je smartphone kan opladen. Er zijn er ook voor laptops, maar daar til je je een breuk aan. Een powerbank helpt je overal uit de nood en op de festivals die er aan komen kan je gewoonweg niet zonder!

De gouden regel? Met het eigen merk zit je altijd goed, met naamloze producten moet je opletten. Vaak is het gewoon bagger. Niet alleen laden ze vaak slecht, ze kunnen ook je toestel beschadigen. Veel branden ontstaan door adapters van slechte kwaliteit!

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Apple pakt uit met iPhone 8, 8 Plus en X!

Het moment dat de eerste bladeren van de bomen beginnen vallen, is het meestal ...

Print je foto’s vanaf je smartphone met de Polaroid Insta-Share Motomod!

Wat we doen met de ontelbare foto’s en selfies die we nemen? Meestal niet ...

Vier Vaderdag in stijl met deze toffe stuff!

6u35…de wekker ging. Een blik op de smartphone leert ons dat het vandaag 19 ...

Hosting door Fraai