In dit land betaal je het minst voor je pintje!

Lust je wel een biertje en heb je nog geen vakantie geboekt? Dan kan dit alvast een doorslaggevende factor zijn om je volgende vakantiebestemming te kiezen! Reiswebsite GoEuro zet naar jaarlijkse traditie de bierprijzen van over de hele wereld op een rij in hun Beer Price Index en wij waren als echte haantjes als eerste bij deze grondig te inspecteren.

Van zeventig grote steden ter wereld zijn de prijzen van een pint (33cl) in de supermarkt en in het café met elkaar vergeleken. Wat hebben wij ontdekt?

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_61fb

Goedkoper dan Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, ga je alvast niet vinden. Hier betaal je slechts 51 dollarcent in de plaatselijke supermarkt en ongeveer 2,80 dollar aan de toog van de bar. Het Oekraïense Kiev en Kaapstad in Zuid-Afrika vervolledigen alvast de top 3. Nu begrijpen we ineens waarom ‘De Mol’ in Zuid-Afrika is opgenomen…de redactie bij Vier lust wel een pintje!

Een stad om zeker te vermijden is Lausanne in Zwitserland. Met een gemiddelde prijs van 1,42 dollar in de supermarkt valt een sixpack nog wel te overbruggen maar bestel jij en 5 maten op café hetzelfde biertje ben je al gauw 105,60 dollar, oftewel 17,60 dollar per pint, kwijt. Hiervoor hebben wij alvast een flesje Veuve in The Villa, ter vergelijking. Ook steden waar je beter geen beer pong gaat spelen zijn Hong Kong en Singapore.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_61f8

En waar bevinden wij onszelf, als bierland bij uitstek, dan? Wél, op plaats 32. Ook kunnen we uit de cijfers afleiden dat de Polen de grootste zuipschuiten zijn en dat ze in Caïro, Abu Dhabi of Istanbul (niet toevallig) amper bier aanraken. Daar is het dan ook 365 dagen per jaar Tournée Minerale! SCHOL YOU CAN!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_61fa

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Een enkeltje Santorini met dit huis als eindbestemming? Graag!

We zijn niet egoïstisch. Hoewel we het graag onszelf wensen, of beter gunnen, is ...

De bubblybus van Laurent Guillaume

Weet je waar je de Whatmatters redactie altijd voor mag wakker maken? Alcohol, correct. ...

De absolute top onder de strandbedden? SIMBA BLUE

Is het omdat ik dit artikel op een strandbed in Italië schrijf? Het zou ...

Hosting door Fraai