In dit land betaal je het minst voor je pintje!

Lust je wel een biertje en heb je nog geen vakantie geboekt? Dan kan dit alvast een doorslaggevende factor zijn om je volgende vakantiebestemming te kiezen! Reiswebsite GoEuro zet naar jaarlijkse traditie de bierprijzen van over de hele wereld op een rij in hun Beer Price Index en wij waren als echte haantjes als eerste bij deze grondig te inspecteren.

Van zeventig grote steden ter wereld zijn de prijzen van een pint (33cl) in de supermarkt en in het café met elkaar vergeleken. Wat hebben wij ontdekt?

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_61fb

Goedkoper dan Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, ga je alvast niet vinden. Hier betaal je slechts 51 dollarcent in de plaatselijke supermarkt en ongeveer 2,80 dollar aan de toog van de bar. Het Oekraïense Kiev en Kaapstad in Zuid-Afrika vervolledigen alvast de top 3. Nu begrijpen we ineens waarom ‘De Mol’ in Zuid-Afrika is opgenomen…de redactie bij Vier lust wel een pintje!

Een stad om zeker te vermijden is Lausanne in Zwitserland. Met een gemiddelde prijs van 1,42 dollar in de supermarkt valt een sixpack nog wel te overbruggen maar bestel jij en 5 maten op café hetzelfde biertje ben je al gauw 105,60 dollar, oftewel 17,60 dollar per pint, kwijt. Hiervoor hebben wij alvast een flesje Veuve in The Villa, ter vergelijking. Ook steden waar je beter geen beer pong gaat spelen zijn Hong Kong en Singapore.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_61f8

En waar bevinden wij onszelf, als bierland bij uitstek, dan? Wél, op plaats 32. Ook kunnen we uit de cijfers afleiden dat de Polen de grootste zuipschuiten zijn en dat ze in Caïro, Abu Dhabi of Istanbul (niet toevallig) amper bier aanraken. Daar is het dan ook 365 dagen per jaar Tournée Minerale! SCHOL YOU CAN!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_61fa

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

3 peperdure hotelkamers om bij weg te dromen

Peperdure hotels? Jens heeft er al wat meer ervaring mee dan ik, rang en ...

3 fonkelnieuwe hotels die in 2017 de deuren openen

Ja, ondertussen zijn er al heel wat alternatieven, maar persoonlijk kan ik toch nog ...

Vlees & bier, Grand(e) Bouffen maar!

Whatmatters gaat boeffen Bij Whatmatters houden we graag van verfijnd dineren, maar voor een ...