De 5 duurste steden van Europa

We gaan niet zo vaak op vakantie bij Whatmatters, maar als we gaan dan laten we het breed hangen. We werken hard genoeg! Uiteraard kan je heel wat geld over de balk smijten op idyllische eilanden, maar soms is ook een Europese bestemming peperduur. De collega’s van Manify – een topsite overigens –  zochten alvast de duurste bestemmingen op in Europa. Wij pikken er de top 5 uit en geven onze ongezouten mening, zo zijn we dan wel weer.

  1. Monte Carlo

Het mondaine Monaco waar menig wielrenner al hokte en er meer postbussen en brievenbussen zijn dan effectieve inwoners staat op plaats 5. Logisch, er komen trossen mensen met geld. Een luxe jachthaven, een toonaangevend casino en een prins die geen klap uitvoert behalve vrouwen versieren, Monte Carlo heeft het allemaal. Hier laat je met plezier wat roebels achter.

32774948075_969a3c047d_h

  1. Rome

Dat Italianen hun prijzen kennen merk je al als je hier bij de lokale pizzaboer veel te veel neertelt voor deeg. Of zijn dat toch allemaal Turken? Soit, Rome is duur. Je geniet er natuurlijk wel van de Italiaanse sprezzatura en levensvreugde en wees eerlijk: die is toch onbetaalbaar?

5481288261_7de58f0c95_b

  1. Amalfi

Die dekselse Italianen zijn niet uit deze lijst te krijgen, het is duidelijk dat het er crisis is! Amalfi gelegen op een schiereiland kost best wel wat. Waar je Amalfi van moet kennen? Van de limoncello natuurlijk! Genieten doe je hier wel met een grote G en als je je toch niet amuseert kan je je natuurlijk rustig laten vollopen!

24662327899_ac768908e4_h

  1. Zürich

 

Zwitserse klokvastheid kost wel wat. Het stijve Zürich heeft zijn prijs, maar het loopt er dan ook vol bankiers die voor de crisis stevig gegraaid hebben in de vetpotten. Uw Whatmatters redactie was er nog niet zo lang geleden en wij zeggen: voor dat geld kennen we leukere steden waar meer te beleven valt!

33393888246_504ed1fe10_k

  1. Capri

De hoofdprijs die gaat naar Capri. Het feit dat deze stad tegen Napels aanschurkt kan natuurlijk wel een verklaring zijn. Een fenomenale kust is je deel en de maffiosi lopen op zijn minst niet opzichtig door het straatbeeld. Het schilderachtige Capri heeft in elk geval heel wat te bieden. Hou je roebels wel kort op je lichaam!

14177324806_7e4d9c77ba_k
Wil je de volledige lijst van duurste steden kennen? De volledige lijst vind je op Manify!

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Vissen als een echte vent doe je zo!

Word je net als ons al mottig van de gedachte aan zeedeining? Ben je een ...

Adidas Ultraboost 4.0 ‘Deep Burgundy’

Het eerste waar je aan dacht toen je je oogjes opende deze middag? Man, ...

Blauwe wijn, kom laat ons vrolijk zijn*

We zijn gek van rode, witte, rosé en zelfs de grijze wijn uit Marokko ...

Hosting door Fraai