Herboren als herborist: David Van Steenkiste

Dat kruiden aan een opmars bezig zijn is nog zacht uitgedrukt. Ben je tegenwoordig in je vrije tijd niet aan het klooien een moestuin dan ben je alvast geen kok! David Van Steenkiste is wél bezig met kruiden, maar nog hij heeft er zijn job van gemaakt!

Van kok naar herborist

Na 10 jaar in de keuken als kok ging hij een jaar als herborist bij Sergio Herman aan de slag. Wat begon als herborist voor Sergio is ondertussen uitgegroeid tot het bedrijf Herbas. Ben je op zoek naar speciale kruiden, dan is er maar één adres!

Met een serre van 2.400 vierkante meter heeft David best wel wat staan en zit hij niet daar, dan speurt hij in bossen en velden wel naar kruiden. Hoewel David voornamelijk aan restaurants en bars levert kan je er ook als particulier terecht. Een goede cocktail smaakt toch beter met verse kruiden, nee?

Over cocktails gesproken, binnenkort opent Gaël – de vriendin van David – een eigen cocktailbar. Naast de tuin van Herbas opent ze binnenkort Cellebz. Uiteraard zullen daar de groenten en kruiden van haar vriend gebruikt worden, of dat mogen we toch hopen.

Wil je advies over kruiden, eetbare bloemen kopen of het aanbod bekijken, surf dan naar de site. Ideaal om uit te pakken tijdens het vriendenavondje!
FacebookInstagram

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Astrofrecks de nieuwe tattoo trend: Lichtgevende sproetjes

Wie ons een beetje volgt weet dat we geregeld Inked modellen over de vloer ...

3 sensuele biertjes met pit

Zoals al verschillende keren aangehaald heb ik bier moeten leren drinken. Deels om economische ...

Modpools: zwemmen in een zeecontainer!

Een container is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als het over ...