Mercedes-AMG GLC 63: explosief materiaal

Onderstaande redacteur mag dan ondertussen zijn Mercedes van de hand hebben gedaan, dat wil niet zeggen dat het merk hem niet overtuigd heeft. Ooit, als we Whatmatters voor veel geld verkopen aan De Persgroep komt het er wel weer van, maar ondertussen blijft het dromen van de nieuwe Mercedes-AMG GLC 63.

Snel en krachtig

Deze compacte SUV waar je ook nog in de stad mee uit de voeten kan kreeg recent een AMG-powerboost. De GLC 4Matic+ en de GLC 64 4Matic+ coupé kregen een 4.0-V8 motor met 476 pk. Tel je nog wat meer roebeltjes neer en ga je voor de S-versie dan schuilt er maar liefst 510 pk onder de motorkap.

mercedes-amg-glc-63-s-2017-8

Met het Panamericana rooster zijn de 2 duidelijk van de gewone ‘Mercedes-Benz’ te onderscheiden. De 2 snelheidsmonstertjes beschikken over een AMG Speedshift MCT met negen versnellingen en zorgen ervoor dat je op de snelst mogelijke manier bij de bakker komt. Tenzij je in Antwerpen woont, dan kan je beter te voet gaan, dat is sneller. Beide modellen zijn overigens elektronisch begrensd op 250 km/u. In elk geval ben je in minder dan 4 seconden 100 meter ver.

glc-63-10002

Hou je van dat heerlijk brullende geluid van de uitlaat? Mooi zo want dat kan je bij deze Mercedes manueel aanpassen. Je kiest zelf in welke modus je de wagen plaatst en het geluidsniveau. Zo blaas je ‘s ochtends niet de hele straat wakker of het moet met de cd van Bart Kaëll zijn natuurlijk. Beide modellen beschikken over vierwielaandrijving, maar dat gaat zeker niet ten koste van de sportiviteit. Versterkte remmen zorgen voor de nodige zekerheid

136928-mercedes-amg-glc-6313

Een stoer rooster, een bumper geïnspireerd op het design van een vleugel van een straalvliegtuig, verbrede vleugels, een dubbele achteruitlaat en een dakspoiler zijn maar enkele punten waar dit model verschilt van de ‘normale’.

136936-mercedes-amg-glc-6321ed
Als je er snel bij bent kan je nog de speciale Edition 1 in huis halen. Een paar streepjes geel meer in het binneninterieur, grotere velgen en een aerodynamisch pakket wat nog net dat tikkeltje extra geeft. Een prijs kregen we niet mee, maar we gaan er rustig van uit dat dit alvast geen spek voor onze bek is. Vanaf juni kan je het model bestellen, nodig ons gerust uit voor een ritje!

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Gelekt! Eerste foto’s concept BMW X7

Het had nog even geheim moeten blijven maar de eerste foto’s van de BMW ...

De nieuwe Mercedes-AMG GT Concept Car

Recent schotelden we jullie de prachtige Panamera break voor, een bloedmooie wagen. Uiteraard kunnen ...

Een dagje werken bij F1 Red Bull ziet er zo uit! (Video)

Waar staat die vacature? Afgelopen weekend waren we nog te gast bij Alfa Romeo ...

Hosting door Fraai