Whatmatters liet zich verrassen door SRPRS.ME

Aangezien we al eerder schreven over het srprs.me ga ik jullie de uitleg van het concept besparen. Lees gewoon ons eerder geschreven artikel. Samen met mijn vriendin ging ik alvast op roadtrip zonder te weten waarheen, spannend!

Urk?

20170316_121130
Na het wegkrabben van de kraslaag kwam de gemeente Urk tevoorschijn. Voor de leken: Urk is de kleinste gemeente van het Nederlandse Flevoland en ook de meest kerkelijke. Of we ons daar zouden thuis voelen? Geen idee, want we zijn er niet geweest. Na een tussenstop in Utrecht, overigens ook een zeer fijne stad om eens een dagje door te dwalen bleek onze bestemming toch nog wat verder te liggen: Leeuwarden.

De hoofdstad van Friesland

20170316_163022 (1)
Nu deed Leeuwarden wel een belletje rinkelen, maar veel meer dan een belletje ook niet. We gingen er echter van uit de hoofdstad van Friesland ons wel 2 dagen zou kunnen entertainen en dat bleek ook het geval. Omdat we jullie niet willen vervelen met kleffe vakantiefoto’s geven we jullie gewoon enkele tips mee als je er ooit verzeild geraakt. Uiteraard kan je ook spontaan je vriendin/vrouw/bijslaapje inviteren en in de voetsporen van de Whatmatters redactie treden. Hierbij alvast onze adresjes.
PS. Volgend jaar is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. Ga je dit jaar dan ben je dus nog echt een trendsetter…

Hotel
Post Plaza Hotel

20170316_151640
Een voormalig postkantoor omgebouwd tot Grand Café en 4* hotel, niets mis mee! Post Plaza viel onmiddellijk in de smaak en het vriendelijke personeel versterkte dat gevoel nog. Een ruime, luxueuze kamer van alle gemakken voorzien, een verfijnde en ronduit mooie brasserie en een massage/gelaatsverzorging voor beide, nee hier kwamen we niets te kort. Bovendien ligt het hotel ook midden in het centrum, zodat je helemaal niet ver hoeft te stappen. Nu liggen alle bezienswaardigheden van Leeuwarden sowieso niet zo gek ver van elkaar, maar toch een pluspuntje.
Een speciale vermelding verdient het ontbijt dat je trouwens neem in het Grand Café. Vraag zeker achter de Friese wentelteefjes en vergeet geen yoghurtdrankje! De koffie komt trouwens uit de eigen branderij die je een bezoekje kan brengen op de tussenverdieping.

We hadden hier gerust nog enkele dagen extra kunnen doorbrengen, maar uiteraard moeten we ook stukjes schrijven en was dat dus geen optie. Niet voor niets scoort het grondig vernieuwde hotel hoog in alle hitlijsten. Terecht als je onze mening vraagt.
20170316_150450

Lunch
Bagels & Beans

Toch nog honger na een uitgebreid ontbijt in het hotel? Nuttig dan zeker een bagel bij Bagels & Beans. Veel beter vind je ze niet en geloof me maar dat ik met een expert op pad was. Een super vriendelijke bediening, veel lekkers en een warme sfeer. Vers, vaak biologisch en met zorg bereid. Niet twijfelen, proeven!
20170317_125918

Aperitief
Onder de Kelders

Zin in een aperitiefje en schijnt de zon? Nestel je dan zeker op het terras van Onder de Kelders. Op deze bijzondere locatie aan het water geniet je van een aperitiefje, maar ook eten is hier een optie.
IMG-20170317-WA0029

Aperitief
Grand-Café Walrus 

Een ander adresje waar je heerlijk buiten kan zitten onder een grote parasol? Grand-Café Walrus! Neem er wat aperitiefhapjes al dan niet in combinatie met een zeer betaalbare gin-tonic en je bent weer even zoet!
IMG-20170317-WA0023

Diner
By Us

unnamed
Wil je culinair tafelen voor weinig geld? Dan is By Us een must visit? Kies tussen 3 ½, 4 ½ of 5 ½ en laat je verrassen door het vaste menu en de aangepaste wijnen. Neem ook gerust een aperitief en digestief want voor de prijs moet je het niet laten. Lilian – die overigens nog een tijd in Gent heeft doorgebracht – ontvangt je hartelijk, terwijl Michiel heerlijke en verfijnde gerechten op tafel tovert. De ongedwongen sfeer en het aangename prijskaartje krijg je er zomaar bij.
Wij waren alvast in de wolken met wat we voorgeschoteld kregen. Moest het niet op 3 uur rijden liggen, we gingen er minstens elke maand één keer onze smaakpapillen verwennen.
603324_404185869635902_204339090_n

Roekeloos

Ergens onderweg tussen de verschillende horeca etablissementen kregen we er nog een Leeuwardse volger bij. Roekeloos! Ben je op zoek naar een leuk souvenir of wil je gewoon een t-shirt of sweater met opdruk? Neem dan zeker eens een kijkje op de site. Het moeten niet altijd magneten, koekjes of klompen zijn die je mee naar huis sleept.
O ja, om nog even terug te komen op het concept. Srprs.me dit is zeker voor herhaling vatbaar!

You May Also Like

Need a drink?

Ben ik een alcoholist, die vraag heb ik me wel is gesteld. Ja, ik ...

Gin van Limburgse keukenridders: Cavalieri

Mannen die koken, daar kunnen we bij Whatmatters alleen maar respect voor hebben. Zelf ...

De mannelijke messen van Edge of Belgravia

Hoewel de keuken voor mij redelijk onbekend terrein is, weet ik wel dat goed ...

Hosting door Fraai