Weekendtip: Zo voorkom je een hangover!

Het is vrijdag en dan tellen wij al rustig af naar het weekend. Afterworken met de maten, aperitieven met het lief en een pintje pakken op de voetbal…het hoort er allemaal bij! Maar om morgenvroeg de helft van het weekend niet verloren te zien gaan op de zetel met gigantische koppijn, een maaginhoud dat in tegenovergestelde richting uw lijf wilt verlaten en een zeurend lief dat in ruil voor je miserabel gedrag de credit card wilt om te gaan shoppen, hebben we volgende tips!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5f96

Drink veel water

Water, water en nog eens water. Drink niet alleen na het stappen minstens een halve liter, neen…als je weet dat je ’s avonds gaat stappen, zorg dan dat je de hele dag ook genoeg water hebt gedronken en hou jezelf zo gehydrateerd. Dit helpt ook tegen de hoofdpijn de dag erna.

Hoe donkerder de drank, hoe groter de kater!

Onthou deze regel! Donkere bieren en wijn bevatten over het algemeen meer antioxidanten dan lichtere pils en witte wijn. Maar dat betekent niet dat het gezonder is. Het gistingsproces van alcohol produceert naast alcohol ook andere stoffen: congeners. Die veroorzaken de donkere kleur. Hoe donkerder de drank, hoe erger de kater.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5f98

Eet vettig

Juist! Wij moeten jullie alvast niet vertellen dat je nooit mag drinken op een lege maag. We spreken uit ervaring want menig redactievergaderingen in een horeca-etablissement op het Zuid  zijn na een uur al gestrand daar we vergaten te eten. Niet voor niets leggen we tegenwoordig een bodempje alvorens eens goed te kunnen drinken, euh…vergaderen. Een tip hierbij is…zo vettig mogelijk! Vet helpt het lichaam met de stofwisseling en zorgt er dus voor dat het alcohol wordt opgenomen voordat het bij de lever komt.

Rust

Zorg dat je goed uitgerust bent als je gaat drinken. Een uitgerust lichaam heeft een betere stofwisseling. Dit zorgt er weer voor dat het alcohol sneller het lichaam uit is.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5f99

Niet roken

Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat de stoffen in sigaretten het effect van uitdrogen en andere symptomen van een kater sterk vergroten. Daarnaast kan nicotine voor een reactie in het lichaam zorgen die resulteert in dezelfde hoofdpijn en misselijkheid van een kater. Het heeft nog een voordeel…je hebt de dag erna alvast niet het gevoel dat je met een asbak hebt liggen muilen…ook je lief zal content zijn!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5f9a

You May Also Like

Wees niet bang voor BARBERAZZI

Hoe we de jongens van Barberazzi zo lang schromelijk letterlijk en figuurlijk over het ...

Whatmatters test: Beslissingen nemen als je dronken of geil bent!

Of de gemiddelde Whatmatters-redacteur wel eens dronken of geil is? Laten we stellen dat ...

Met deze profielfoto en Bio overtuig jij jouw crush niet!

In onze jonge tijd hadden we geen mogelijkheid tot online keuren. Het woord ‘swipen’ ...

Hosting door Fraai