Van de grond met creatieve duizendpoot Françoise Verboven

Eerst en vooral…neem onze titel letterlijk! Beleefde en trouwe jongens wij bij Whatmatters zijn, zullen we dan ook nooit overgaan tot oneerbare voorstellen. Om het iets minder abstract te maken, we hebben vandaag zowaar een stewardess van Brussels Airlines in ons midden. En niet zomaar één, neen, eentje die buiten haar vliegactiviteiten er ook nog eens stevig invliegt zonder vliegtuig. Hoe, wat, waar, waarom? Dat komen we snel te weten op een zonovergoten terras in de provinciehoofdstad van Limburg, Hasselt.

17105484_10155064391986649_64373494_n

Hallo knapperd, met wie hebben we vandaag de eer?
Hallo, mijn naam is Françoise Verboven. Afkomstig van Lummen en woonachtig in Hasselt. Ik ben een bezige bij van 33 jaar. Ik ben net afgestudeerd als Fashion styliste in avondschool en zo via deze weg na 10 jaar opnieuw in de modellenwereld gerold. Mijn hoofdberoep is stewardess bij Brussels Airlines en daarnaast heb ik mijn zaak Fashion On Wheels opgericht in 2015. De combinatie van deze 4 “jobs” is voor mij de perfecte cocktail om elke dag opnieuw te genieten van het leven. Met de nodige afwisseling maar toch de juiste dosis zekerheid om alles te kunnen doen wat ik wil.

Vier jobs en tegelijk de hele wereld zien…een mens vraagt zich af of er niet meer uren in een dag moeten zijn. Soit, hoelang ben je al bezig?
Hoe lang ik hier al mee bezig ben? Ooh een moeilijke vraag. Mode heeft me altijd geboeid, elke avond koos ik mijn outfit samen met mijn moeder om naar school te gaan, en dan kon ik amper slapen omdat ik zo excited was om het aan te doen. Ik ben bijna dagelijks bezig met het opzoeken van trends en ideeën om nieuwe combinaties te ontdekken van kledingstukken die al in mijn kast hingen. Het liefst werk ik als Fashionstyliste samen met een fotograaf aan een leuk thema. 15 jaar geleden liep ik regelmatig modeshows en deed ik fotoshoots. Die passie is dan in de loop der jaren verwaterd maar door in contact te komen met Karin Nuyts van Fashion Move heb ik sinds februari die draad weer opgepikt.

17092106_10155064399921649_632709368_n

En terecht als we je werk bekijken! Is er een bepaalde drijfveer waarom je hiermee bent begonnen?
Eigenlijk als boost voor mijn zelfvertrouwen. Een foto is maar een foto en het zegt uiteindelijk niet wie je bent, of wat er in je hoofd omgaat, dus voor mij zijn shoots een soort van masker en laat ik enkel zien wat ik wil laten zien. Ik mis wel variaties in mijn shoots dus dat is wel nog een uitdaging. Ik wil die spontane kant voor de lens van mezelf nog ontdekken.

Zonder twijfel dat die er nog gaat komen…in hoever dit nu al niet het geval is. Waar ben jij anders dan anderen? Waarmee kan je jezelf onderscheiden?
Ik merk van mezelf dat ik nu 10 jaar later meer durf en minder grenzen heb. Ik ben niet meer het bange verlegen meisje van voorheen voor de camera. En ik ben een echte kameleon in al mijn 4 jobs, ik kan me heel snel aanpassen aan situaties. En ik dacht vroeger als ze zeiden dat het leven pas begon bij 30 dat dat larie was, maar inderdaad, mijn leven is pas begonnen op mijn 30ste. Ik voel me meer vrouw dan ooit tevoren, ik twijfel nog wel eens aan mezelf, maar ik sta zoveel sterker in mijn schoenen, en die maturiteit en het krachtige kan je wel terug vinden in mijn werk.

Wij zijn ondertussen midden de dertig en kunnen dit gevoel alleen maar beamen. Heb je ook een levensmotto?
 Is een cliché quote, kort maar krachtig. CARPE DIEM, geniet van elke dag en iedereen om je heen, je weet nooit wat er nog komen zal.

Inderdaad…’Pluk de dag’. Je bent ook erg actief op sociale media. Waarom moeten we je volgen? 
Ik ben inderdaad zeer actief op social media, zowel op Facebook als Instagram. Er is en grote variatie in mijn foto’s. Het gaat van beelden die ik maak op mijn reisjes doorheen Europa, (voorheen was dat Afrika en New York) tot professionele beelden, tot quotes tot kiekjes met vrienden.

Op die foto’s zien we vooralsnog geen liefde…of?
Neen, ik ben vrijgezel…
Dan trappen we ineens een open deur in…hoe ben jij te verleiden?
Uiteraard moet er fysieke aantrekkingskracht zijn maar daarbuiten vind ik vooral humor heel belangrijk. Samen gek kunnen doen, kunnen dansen en zingen samen, gewoon iemand waar ik mezelf kan bij zijn zonder dat ik het gevoel heb me anders/ beter te moeten voordoen. En gewoon weten dat die persoon er is voor mij, no matter what.
Whatmatters! En als je nog één essentiële tip mag geven?
Macho gedrag…daar knap ik helemaal op af, maar een softie die mij niet zegt waar het op staat dat komt ook niet goed. De gulden middenweg dus.

17105724_10155064389741649_1474693781_n

Dat weten we bij deze ook weeral! Waar ben je te vinden voor een hapje en een stapje?
Ik ga super graag uit eten en kan genieten van een glaasje wijn, ik doe dit eigenlijk te weinig maar denk dat dat komt door mijn wisselende uurrooster. Mijn weekend is niet altijd in een weekend, zoals anderen dat hebben.

Glaasje wijn, kunnen we dat noteren als uw favoriete zonde?
Mijn echte zonde gaat pas mijn Duveltje zijn, de liefde voor duvel heb ik geërfd van mijn vader vrees ik.

17101670_10155064395636649_557811118_n

Ga je nog wel eens uit?
Je kan me wel altijd vinden op een feestje met deephouse muziek, op een festival of gewoon aan de toog van Cafe Cafe in Hasselt met mijn Duveltje of een glaasje wijn in Bardot in Hasselt.

Een laatste vraagje alvorens wij je terug van de grond laten gaan richting Praag…wat zijn jouw ambities nog?
Je mag niet teveel ambitie hebben want dan zou je wel eens pech kunnen hebben. Als alles blijft gaan zoals vandaag ben ik al zeer tevreden, ik geniet van elke dag, iedereen die ik graag zie heb ik dicht bij me, ik ga dadelijk genieten van een wandeling in Praag. Ik geniet van elke modellen opdracht die ik krijg, ik geniet van het vliegen, van mijn Fashion gebeuren en ik geniet van mijn vrienden en familie, wat zou ik me nog meer willen wensen.

17125187_10155064389706649_1157718772_n

We horen het…een knappe gelukkige jongedame die zich fantastisch in haar vel voelt! Neem er alvast allemaal een voorbeeld aan! Succes alvast en bedankt voor de tijd die je voor ons hebt vrijgemaakt in je veel te drukke agenda! Wens je deze knappe deerne ook te volgen? Neem dan een kijkje op Facebook of Instagram, Fashion On Wheels Belgium Insta of Facebook

17124607_10155064402376649_598486406_n

17102027_10155064396231649_643872654_n
Credits:
– Luc Grobben
– Michel Keppens
– Kris Saelen

You May Also Like

Vlaamse Pareltjes Deel XI: Chiara Musone

Waarom de hele wereldbol afschuimen op zoek naar mooie pareltjes als we er in ...

De hinde in Debby de Herdt

Tegenwoordig zijn er Pokémons, dat weten we ondertussen allemaal! Maar één van de eerdere ...

Naakte Kylie Jenner hitst de gemoederen op

En dat vinden wij erg?  Hommeles in Instawereld. Het halfzusje van Kim Kardashian en ...

Hosting door Fraai