Tesla komt met twee nieuwtjes!

Wij rijden voorlopig nog niet elektrisch maar als we het zouden doen, staat een Tesla toch wel bovenaan ons verlanglijstje. Alleen zullen we toch wat meer advertenties mogen verkopen eer we onze patserige dikke diesel slurpende Duitser kunnen inruilen voor één van de raspaardjes uit de stal van Elon Musk. Niettegenstaande volgen we het Californisch bedrijf wel op de voet. Deze week wisten ze hun fans dan ook te enthousiasmeren met enkele nieuwe, euh, nieuwtjes.

Eén van de nieuwtjes is alvast de over-the-air (OTA) update. Deze update zal via mobiel internet in alle uitgeruste Tesla’s gedropt worden en dit maakt de Autopilot sneller en nog slimmer en dit door nieuwe mogelijkheden op het gebied van ‘Lane Control’ en ‘Autosteer’. De zelfrijdende auto komt dan ook dichter, en dichter…en dichter.
Zo kan je ondertussen ook de Autosteer gebruiken op de autostrade. De maximumsnelheid van dit leuke hebbedingetje is dan ook verhoogd van 90 km/h naar 130 km/h. Een ander punt is het vernieuwde Lance Control System dat vanaf nu vroegtijdige waarschuwingen geeft tijdens het wisselen van banen én de mogelijkheid biedt om je elektrisch karretje automatisch van rijbaan te laten wisselen indien de Autopilot is ingeschakeld. Dit doet hij net niet helemaal zelf…wel nadat je zelf het knipperlicht hebt ingeschakeld.

Model 3

Zonder een glimp te hebben opgevangen van hoe hij er nu echt gaat uitzien, zit de productie van het best verkopende Tesla, de Model 3 mooi op schema. Hoewel glimp, in een niet zo fantastische video die onlangs werd gedeeld op Twitter door Tesla’s CEO, Elon Musk, zien we hoe een Model 3 vol optrekt en vervolgens net zo hard in de remmen gaat. Hieruit konden we al wel afleiden dat dit model niet veel afwijkt van het eerder gepresenteerde concept dat ondertussen in pre-order als zoete broodjes over de toonbank gaat.

Wat we wel al zeker weten is dat het instapmodel voorlopig geen vierwielaandrijving heeft. Wél staat vast dat het dashboard geen knoppen kent, maar, zoals het een Tesla beaamt, enkel een gigantisch touchscreen en een stuur. Wie er ondertussen eentje besteld heeft mag de nieuwe  elektrische krachtpatser afhalen eind 2017, begin 2018. Mensen die hem vandaag zouden willen bestellen, mogen er alvast nog een paar maandjes bij tellen…wij zullen dus helaas nog niet snel met een Tesla over onze met putten gekenmerkte asfaltwegen denderen…


 

You May Also Like

Alpine lanceert extreme A110S tijdens 24u van Le Mans

Misschien wel dé attractie tijdens de 87e editie van de 24h Du Mans… Het ...

Abarth frist 595 gamma op met fris kleurtje en heerlijke sound!

Zien én horen! Het merk met de Schorpioen introduceert het nieuwe Abarth 595-gamma, dat ...

Whatmatters Roadtest: Mazda MX-5 RF 2.0

Of we onze zware dikke patserige Duitse een paar dagen wilden inruilen voor een ...

Hosting door Fraai