Slapen nabij een krater in Tanzania

24b8dd8ac3165e447bc908d7687ced0b
Wil je Afrika en in het bijzonder Tanzania op een heel bijzondere manier ontdekken, dan is het Asilia Highlands een goede optie. Deze safari lodge gaat niet enkele ecologisch te werk, het garandeert je ook een unieke belevenis.
tanzania-the-highlands-asilia-tent-bedroom-dawn-view

De big five op één ochtend

Wat deze lodge zo bijzonder maakt? De ligging bij de Ngorongoro krater speelt zeker een rol, maar ook de lodges zelf zijn wel heel bijzonder. De vulkaan zelf is al een tijdje uitgedoofd, maar die liet wel een krater achter van 260 vierkante kilometer, met de perfecte condities voor duizenden dieren. Het zou zo maar eens kunnen dat je de big 5 op één ochtend ziet. Zelf slaap je op 2.710 meter hoogte. Slapen doe je trouwens in je eigen dome die een plastic zijde heeft, zodat je dag en nacht kan staren naar alle pracht die je omringd, terwijl de geluiden je weg doen dromen. Het interieur is een trendy mix van Afrikaanse traditie en Scandinavische invloeden.
tanzania-the-highlands-asilia-lounge-dome
De helft van de medewerkers van de lodge bestaan uit Maasai. Het is trouwens ook mogelijk om er op uit te trekken en een Maasai dorp te bezoeken. Hier komen amper toeristen waardoor alles heel wat authentieker aanvoelt.
Maasai-tanzania-travel-xlarge Tanzania-Zebra-Ruaha-National-Park-Tracey-Van-Wijk-MR-WTG0116

You May Also Like

De mixology box van Ralph Lauren

Nu kennen we Ralph Lauren uiteraard wel, maar af en toe weet een label ...

Trippin’ met Cesar Casier

Als er een nieuw boek uitkomt dat focust op fashion en reizen, dan zitten ...

Fijne kunst aan de muur met Arthewall

Kunst, eerlijk ik ken er niets van, maar tegen een mooi kunstwerk aan mijn ...

Hosting door Fraai