Slapen nabij een krater in Tanzania

24b8dd8ac3165e447bc908d7687ced0b
Wil je Afrika en in het bijzonder Tanzania op een heel bijzondere manier ontdekken, dan is het Asilia Highlands een goede optie. Deze safari lodge gaat niet enkele ecologisch te werk, het garandeert je ook een unieke belevenis.
tanzania-the-highlands-asilia-tent-bedroom-dawn-view

De big five op één ochtend

Wat deze lodge zo bijzonder maakt? De ligging bij de Ngorongoro krater speelt zeker een rol, maar ook de lodges zelf zijn wel heel bijzonder. De vulkaan zelf is al een tijdje uitgedoofd, maar die liet wel een krater achter van 260 vierkante kilometer, met de perfecte condities voor duizenden dieren. Het zou zo maar eens kunnen dat je de big 5 op één ochtend ziet. Zelf slaap je op 2.710 meter hoogte. Slapen doe je trouwens in je eigen dome die een plastic zijde heeft, zodat je dag en nacht kan staren naar alle pracht die je omringd, terwijl de geluiden je weg doen dromen. Het interieur is een trendy mix van Afrikaanse traditie en Scandinavische invloeden.
tanzania-the-highlands-asilia-lounge-dome
De helft van de medewerkers van de lodge bestaan uit Maasai. Het is trouwens ook mogelijk om er op uit te trekken en een Maasai dorp te bezoeken. Hier komen amper toeristen waardoor alles heel wat authentieker aanvoelt.
Maasai-tanzania-travel-xlarge Tanzania-Zebra-Ruaha-National-Park-Tracey-Van-Wijk-MR-WTG0116

You May Also Like

Een vrijgezellen vieren doe je zo! (Video)

Tenminste als je Jon Olssen heet… Wij hadden er eentje in het verschiet maar ...

De machtige customized bikes van Republic Dutch

Nu de lente weer bijna in het land is en we onze wielerhelden elk ...

Vier handen, één menu: Taycan Tasting!

Culinaire trends, je kunt ze niet bijhouden. Eén van de upcoming trends is zonder ...

Hosting door Fraai