'Scheef is ook recht!' aldus knappe MUA Elke Derstvensek

Een buitenbeentje, zonderling, eenzaat, excentriekeling, rare Chinees, rare snijboon, rare snuiter, vreemde snoeshaan,… synoniemen genoeg in de Limburgse Van Dale als het gaat om aan te geven dat iemand misschien wel nét dat tikkeltje anders is als de rest. Wij bij Whatmatters vonden deze omschrijvingen een beetje denigrerend, wat misplaatst zelfs en omschrijven het liever als ‘UNIEK’…en ok, moraalridders met geitenwollen sokken op een bakfiets en met een ‘zonder haatstraat’- bordje voor het venster durven wel eens beweren dat elk mens uniek is…wij weten beter en vonden iemand waarvan wij vonden dat ze écht wel uniek is…Miss Derstvensek! En als je denkt dat de naam alleen al uniek is, moet je het volledige verhaal nu maar beginnen lezen…

17160349_10154931555322936_755008527_n

Dag Elke, vertel eens kort wie je bent?
Een 23-jarige Limburgse met veel passie voor make-up. Naast make-up artist ben ik ook een hair styliste en lash/eyebrow stylist. Ik hou van het leven en dat moet ook zeker niet stil staan! Met mijn vrienden ga ik dan ook veel weg. Ze zijn dan ook één van de belangrijkste dingen in mijn leven. Mijn andere passie is tattoos. Ze zijn een soort van therapie voor mij. Bij een moeilijke of een super positieve periode in mijn leven krijg ik de drang naar een nieuwe tattoo. Daarom ben ik ook zo gefascineerd door make-up, het geeft mij rust en het gevoel van een of andere macht. Make-up is een vorm van kracht gevende kunst.

17160761_10154931555917936_1846300573_n

Kijk eens aan…je kan er heel gepassioneerd over vertellen! Hoe lang ben je er al mee bezig?
Ik heb al zo lang ik mij kan herinneren foto’s gepost i.v.m. make-up. Het is sinds kort dat ik besloot om niks anders meer te posten buiten mijn werk  (make-up/wenkbrauwen, haar..)…

En waarom ben je er uiteindelijk mee begonnen?
Ik kreeg vaak te horen dat ik het zo goed kan. Aangezien ik helemaal geen opleiding had, vond ik dat wel leuk om te horen. Dit heeft mij dan ook gemotiveerd om dit serieus aan te pakken. Zo ben ik dan begonnen aan een opleiding visagie en is tegelijk mijn Instagram omgetoverd naar een pagina over make-up, haar en beauty –(lifestyle). De complimentjes en lieve berichtjes motiveren mij om dit verder te zetten.

17175892_10154931555317936_653790410_o

Waarom ben je zo geliefd? Of beter, wat zijn jouw persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je jezelf van anderen?
Ik kan zeer koppig zijn. Dit kan soms een nadeel zijn maar soms ook een voordeel. Dat een ander mens mijn verbeelding niet ziet, wilt niet duiden op een mislukt idee! Ik sta sterk in mijn schoenen, ik geloof dat elk gek idee succes kan hebben. Creatief zijn is dan ook een voordeel. Ik hou van looks waarvan mensen zich nog eens moeten omdraaien om eens te kijken. Ik val voor het extremen, maar zelfs dat kan ook in het dagelijks leven gedragen worden. Je moet alleen weten hoe je dit aanpast. Ik denk dat dit mij onderscheidt van anderen. Op social media zie je veel van die meisjes die denken das ze alles moeten hebben om  ‘in’ te zijn?!   (nepwimpers, fitnessen, extensions, make-up,…) en deze allemaal in combinatie. Fake alert!!! Less is more ladies.

17195497_10154931555997936_1227981810_o

Less is more…dat weten we dan ook weeral. Is dit ook jouw levensmotto?
Al heel mijn leven besefte ik dat ik anders was. Als klein meisje speelde ik met Action poppen en voetballen met de jongens op school was dagelijkse routine. In mijn tienerjaren was ik ook anders. Ik deed en wilde andere dingen dan mijn leeftijdsgenoten. Door de jaren heen heb ik geleerd dat er helemaal niets mis is met mij. Ik ben perfect op mijn eigen manier en ik hou ervan! Mij quote is dan ook: ‘Scheef is ook recht’!

Haha! mooi zo! Je haalde social media al even aan…waarom moeten we je hierop volgen?
Iedereen is vrij om te doen wat hij of zij wilt, maar ik ben zeker dat ik in de toekomst nog meer te bieden heb en iedereen op één of andere manier wil helpen en/of inspireren.

17197789_10154931555152936_1858135388_n

Een nobele gedachte! Is er naast je passie voor make up ook passie voor een liefde in je leven?
Neen ik heb geen vriend.
Dat brengt ons makkelijk naar de volgende vraag…op wat voor soort mannen val jij?
Mannen met tattoos zijn zeker een turn on voor mij, maar is zeker geen must!
Tenzij ik het stiekem niet weet…onze redactie heeft er (nog) geen! Andere dingen die je kunnen bekoren?
Het belangrijkste is zeker en vast een man die oprecht en lief is tegenover u, een man die u sexy kan laten voelen met je kleren aan.

17200844_10154931556037936_1664816367_o

Dus kort samengevat een man moet…
Eerlijk blijven,  dit duurt altijd het langst. Niet te snel gaan, bouw vertrouwen op en laat een vrouw zich sexy/mooi voelen…maar niet op een sensuele manier.

Genoteerd! De ‘Favovraagjes’ dan…waar ga je stappen, iets eten of drinken?
Als ik op stap wil gaan begeef ik mij naar La Rocca in Lier. Daar zijn de beste feestjes. Zeker als het Disco Dasco is, ben ik aanwezig. Festivals is iets waar ik voor leef. De outfits die je daar soms voorbij ziet komen inspireren mij enorm! Als het om eten gaat, kunt ge mij altijd plezieren met sushi, mijn lievelingseten. De Preekstool is een super tof en gezellig café in Maasmechelen waar ik altijd naartoe ga om mijn vrienden te zien en te genieten van een glaasje rosé. Mijn favoriete plek moet wel Antwerpen zijn, daar wordt iedereen geaccepteerd. In Limburg kunnen de mensen nogal ‘Closed minded’ zijn.

17176320_10154931556112936_1485132757_o
Sinjoren wij zijn kunnen we dit alleen maar bekennen…nu nog je favoriete zonde?
Mijn favoriete zonde is zonder twijfel pizza met EXTRA KAAS !

Die gaat er bij ons zeker ook wel eens in! Een allerlaatste vraagje…wat zijn je ambities nog?
Groter en beter worden, elke dag meer en meer! Mensen helpen in hun uiterlijk, de juiste keuzes make-up leren maken en ze tips en tricks leren. Mijn kenteken zetten in de MUA-wereld zodat ik door heel de wereld geboekt word!!!
Bedankt en alvast superveel succes gewenst! Benieuwd naar meer werk van Elke? Volg ze dan zeker op Instagram en Facebook en laat je alvast door deze jonge ambitieuze meid inspireren. Doen! 

17142271_10154931556032936_1856136463_o

You May Also Like

Knapste wielerbabe in het peleton Puck Moonen komt op tegen pesten (video)

Niet alleen uiterlijk een mooi persoon… Of wij vroeger wel eens gepest werden? Gelukkig ...

Maggie is de meest sexy verpleegster op aarde

Een reden om toch even in de kliniek te belanden… Even als man de ...

Pakt knapperd Donna De Graef het kroontje van Miss België?

Morgen is het zover! Dan wordt er opnieuw een nieuwe Miss België gekozen. We ...

Hosting door Fraai