Review: L'Amitié

Bij Whatmatters & The Cult of Content moeten wel al wel eens meeten & greeten en dat doen we bon vivants als we zijn natuurlijk bij voorkeur in een deftig horeca etablissement. Wijntje erbij en lullen maar. Zo belanden we afgelopen vrijdag in L’Amitié in Antwerpen, een restaurant dat recent werd vernieuwd maar daar hebben we al eerder over geschreven. Tijd voor een review dachten we zo.

Nieuw & lekker

Zonder te reserveren kregen we alvast een plaatsje toegewezen aan een langere wat hogere tafel. Perfect om de laptop open te klappen en dingen te bespreken: goed ingeschat van de bediening. Die was overigens sowieso correct en de vriendelijke Nederlandse dienster verdient een eervolle vermelding. De stijlvolle zaak was overigens redelijk druk bevolkt, maar daar ondervonden we niet de minste hinder van. Vergaderen, dineren of lunchen, het kan hier allemaal. 

Kleine gerechtjes

L’Amitie heeft dan wel een lunchmenu, het concept bestaat eruit dat je een 3 à 4-tal kleine gerechtjes van de kaart besteld per persoon die je dan al dan niet kan delen. Gezien we naast heel veel dorst, ook wel wat honger hadden volgenden we dit advies op. De pan con tomate, mini Chianina burger, de kroket van varkenspoot en het buikspek, waren stuk voor stuk voltreffers, maar de gegrilde inktvis werd nog eens bijbesteld, waardoor deze er zeker en vast bovenuit sprong. De wijn die erbij geschonken werd is ons even ontglipt, maar was fruitig en zeker niet overheersend, perfect bij deze gerechtjes. Het strakke interieur zorgt ervoor dat je hier comfortabel zit en gerust een heel tijdje wil blijven zitten. 

In deze zaak kan je trouwens lang blijven napraten, je wordt niet buiten gekeken. Ook als de keuken sluit kan je rustig van je wijn blijven nippen en blijft de bediening even vriendelijk. Ons heeft deze zaak zowel qua concept, gerechten als bediening alvast weten te overtuigen. Een geslaagde restyling die ook duidelijk wordt gesmaakt door het grote publiek.
Wil je trouwens gewoon een wijntje drinken, dat kan ook!
L’Amitié
Vlaamse Kaai 43
2000 Antwerpen
www.lamitie.net
+32 (0) 3 257 50 05
Openingsuren

Dinsdag tot en met zaterdag van 12u tot 24u.
 

You May Also Like

Whatmatters Weekend-Tip: We Can Dance (Zeebrugge)

Waar zijn die Cowboys en Cowgirls hier? En of we getriggerd zijn na de ...

Weekendtip: Antwerp Classic Car Event te Brasschaat

Antwerp Classic Car Event, het populairste oldtimertreffen van Antwerpen, is (bijna) helemaal klaar om ...

3x Antwerps, 3x recent open!

Af en toe komt de chauvinistische Antwerpenaar in ons boven en moeten we wat ...

Hosting door Fraai