Op zoek naar de ideale droombestemming? Bali!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_604b

Nog geen vakantie geboekt dit jaar? Kies voor Bali! En neen, wij verkiezen Bali niet alleen omdat daar de mooiste Instagram-modellen lijken te overwinteren. Neen, het meest tot de verbeelding sprekende Indonesisch eiland is een paradijselijk eiland omlijst met zachte zandstranden, een heldere zee en ingekleurd met uitgestrekte rijstvelden, een woeste jungle en authentieke dorpjes. Zon, zee, lekker eten, cultuur en prachtige natuur, alles wat je van een waar paradijs mag verwachten.

Bali is niet alleen een plek om tot rust te komen of om die ultieme knappe bikinistoot te shooten…ook voor de actieve en minder op social media gevolgde eilandgangers is er genoeg te doen. Want dacht je van activiteiten als surfen, fietsen, duiken en hiken? Bali heeft voor iedere reiziger wat wils!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_604e

Adembenemende stranden

Voor een verblijf vol zon, zee, strand en een leuk feestje op zijn tijd, adviseren we het plaatsje Kuta. Bali’s bekendste badplaats en voormalig vissersdorpje bruist opnieuw van het leven  nadat het in 2002 slachtoffer werd van een laffe bomaanslag. Pak er een pintje in één van de gezellige bars, ga naar een heus strandfeestje, verken de winkelstraatjes, trotseer de gigantische golven op een surfplank of ga wat chillen op het prachtige witte zandstrand. In Kuta kan het allemaal.

Iets verderop, bij Sanur, is het een pak rustiger. De golven zijn hier minder hoog en zwemmen gaat daarom een stuk makkelijker. Een andere optie zijn de stranden van het prachtige Nusa Dua, een badplaats op het schiereiland Bukit Badung. En ga je voor fauna en flora in zijn puurste vorm, is er nog het strand van Lovina in het noorden van Bali. Dit heeft een zwart strand (vulkaanzand), en ben je een vroege vogel, heb je ’s morgens bij het opkomen van de zon ook nog eens kans om walvissen en dolfijnen te spotten.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_604f

Zalig warm

Daar dit eiland dicht tegen de evenaar ligt, is het er gans het jaar tegen de 30°. Wens je het minste kans op wat regenwater op je dak, moet je gaan in de periode tussen april en september. Kleine tip…om toch van het fijne klimaat te kunnen genieten en de drukte en hogere prijzen wat te vermijden zijn de maanden april, mei en eind september het meest geschikt. Hoewel hogere prijzen? Verblijven op Bali is spotgoedkoop…er geraken iets anders…

In ieder geval…Bali, de hemel op aarde…nog niet overtuigd? Kijk dan maar eens mee naar volgend filmpje!UNADJUSTEDNONRAW_thumb_604c

You May Also Like

Amsterdam, Milaan,… What's next Ella Manrho?

Het was alweer een paar weken, en dus veel te lang, geleden dat we ...

Hailie's Song…ode aan Eminems knappe dochter!

We hebben Hailie gerust gelaten tot nu. Niet omdat wij bang zouden zijn dat ...

Ben jij het lelijke eendje? Dan heeft jouw lief geluk!

Ben jij het lelijke eendje van je vriendengroep? De man met de dikke lippen, ...

Hosting door Fraai