Knappe Foodie Dominique Temmerman leert ons eten

Dat wij niet altijd even gezond omgaan met onze eetgewoonten kunnen we niet ontkennen. Ondanks goede voornemens durft er doorheen de week wel eens een McDonalds, Pita Ster, of een dolle dinsdag Pizza achter de kiezen gestoken worden. Dit tot afgrijzen van ons eigen lief, die zelfs haar frietjes van pastinaak in kokosolie bakt. Om maar te zeggen…het kan beter. Tijd dus om op zoek te gaan naar een alternatief waarbij wij ook het gevoel hebben te mogen zondigen…met andere woorden, lekker eten en vooral genieten. Toen we na een korte zoektocht op de knappe Foodie Dominique botsten, was de toon gezet. Tijd dus om met deze knapperd, met een gevoel voor humor dat wij wel weten te appreciëren, rond de tafel te gaan zitten voor een lekker hapje en een gezellig onderonsje. Het relaas…

17440204_10208774379492411_144757960_n
Dag Dominique, stel je eens kort even voor?
Mijn naam is Dominique Temmerman. Ik ben een bijna 25- jarige Foodie en ben helemaal gek van simpele, gezonde maar wel heel lekkere gerechtjes. De keuken staat nooit overhoop bij mij als ik kook want ik ben de eeuwige multitasker. Verder ben ik altijd enthousiast, is mijn humor soms iets te speciaal en ga ik er altijd 100% voor. Never do things half-ass, always use your full ass! And we all love a full ass right?!

We do! We kennen je als blogster. Maar is dit je hoofdtaak of ben je nog met andere dingen bezig?

In het dagelijks leven ben ik accountmanager voor het bedrijf Belgian Cutting, fabrikant en verdeler van snijmachines. Een job waar ik zeker mijn mannetje in sta. Daarnaast ben ik een foodblogster van de blog ‘la fille qui cuisine‘. Een blog die volstaat met makkelijke, lekkere gerechtjes. Als echte foodlover hou ik niet enkel van koken. Ook uiteten gaan en nieuwe foodtrends ontdekken zijn helemaal mijn ding.

Uiteten gaan…we hebben een match! Waarom ben je met bloggen begonnen?
Ik ben beginnen bloggen toen ik besefte dat het niet meer van deze tijd was om al je recepten met de hand op te schrijven en door te geven aan iedereen die je kende. Al mijn vrienden en familie kwamen regelmatig eten en ik maakte er dan een hele avond van omdat ik dit gewoon superleuk vind. Soms kan ik er nog niet van slapen omdat ik het menu lig op te stellen en te denken hoe ik elk gerechtje ga dresseren. Maar iedereen wou graag altijd de receptjes die ik verzon en zo heb ik besloten om gewoon een foodblog te starten.
Terecht! Het zijn stuk voor stuk heerlijke menu’s! Wat maakt jou nu net uniek? Waar onderscheid je jezelf van anderen?
Mijn enthousiasme is vaak nogal aanstekelijk. Ik kan uren met passie over producten bezig zijn en dat laat me ook vaak in mijn sales-beroep uitblinken. Ik verkoop nooit, ik ben gewoon steeds oprecht gepassioneerd over dingen en mensen zien dat ik straal als ik met liefde over de perfect gebakken entrecote spreek. Verder lach ik gewoon de hele dag door en dat laat de mensen rondom mij ook de hele dag lachen.

We kunnen niet ontkennen dat gedurende ons half uur hier al dikwijls een lach op ons gezicht hebt getoverd! Zit er ook humor in je levensmotto? Of heb je hier een ander?
Je moet gewoon elke kans grijpen die je in je leven krijgt en altijd 100% voor alles gaan. En vooral doen wat je graag doet. ‘Love what you do and do what you love’.
Ook een mooie! Je bent uiteraard ook erg actief op social media. Waarom moeten we je hierop volgen?
Wel, iedereen lijkt soms een beetje bang van nieuwe gerechtjes, maar als je mijn receptjes probeert zie je dat ik echt maar een half uurtje doe om gewoon super lekkere dingen op tafel te zetten. Ik vertel er ook altijd wel een leuk weetje of verhaaltje bij. Behalve lekker eten post ik ook veel selfies. Selfiequeen over here!
Haha! Niks mis mee! Een persoonlijk vraagje nu, is er een liefde in je leven?
Single as a pringle.

Haha ok, we blijven in de foodtermen…soit, dat opent dus perspectieven voor de mannelijke bevolking. Waaraan moet een man voor jou aan voldoen?
Ik vind het fijn als een man gewoon met veel smaak mijn eten opeet en onbeschaamd nog een bordje bij pakt. Samen koken kan ook heel sexy zijn, zeker als je op een speelse manier mekaar wat volhangt met eten. Altijd een goed excuus om dat even af te likken dus.

Smossen met eten voor een goed doel! Wij zijn fan! Maar voor je hem even helemaal aflikt…geef eens de essentiële tip, waar wordt jou oven super heet van?
Moeilijke vraag…best gewoon zelfzeker zijn. En oldschool de gentleman uithangen is ook altijd leuk. Wij vinden de deur openhouden, bloemen als verrassing en veel complimenten nog altijd niet cliché hoor.

17409844_10208774599577913_590740436_n

Genoteerd! Naast het zelf gerechtjes op tafel zetten, ga je ook zelf graag uiteten. Wat zijn jouw favoriete plekjes? Waar ga je na het eten graag stappen?
‘Invincible’ is één van men favoriete restaurantjes in Antwerpen omdat je daar gewoon super lekkere entrecote kan eten en daarbij beste aangepaste wijntjes krijgt. Met mijn vriendinnen schuim ik wel heel Antwerpen af op een vrijdagavond en doe we meerdere bars. In de zomer zitten we vaak op Bocadero met onze voetjes in het zand.
En dan hebben we nog een zonde…
En de favoriete zonde is lekkere wijn. Daar kan je me altijd mee verleiden.

17431373_10208774599777918_907221325_o

Wij onthouden…een flesje wijn en smossen met eten…voor we je net geprepareerde menu onbeschaamd achterover drukken, wat zijn jouw ambities nog?
De job die ik nu heb, daar zou ik gewoon heel graag in blijven doorgroeien. Superleuk blijven bloggen en inspireren. Wie weet ooit een eigen kookprogramma?! En vooral gelukkig zijn en veel van het leven genieten!

17440188_10208783417558357_204623123_n

Dag Jeroen Meeus die veel te veel boter gebruikt, hoewel we je heel sympathiek vinden, verkiezen we voor onze Dagelijkse Kost toch een knapper exemplaar! Wie zou net als ons Dominique wel willen zien presenteren in een kookprogramma op TV? Volg alvast op Facebook,  Instagram en de blog of ze ooit het scherm haalt! Doen!   
17467850_10208783481159947_19328108_n
 
 
Credits: Jorgen Albrecht Photography

You May Also Like

Sexy Annelies Törös op bed is beste slaapmutsje dat je kan vinden

Wat een knapperd toch… Honderden, wat zeggen we, duizenden zouden er maar al te ...

Nederlandse YouTube-ster is een lust voor het oog

Wie heeft er al gehoord van Nina Warink?  Wij niet tot onze Nederlandse vrienden ...

Sneller dan knappe Hanne Claes wordt het vandaag niet!

Of hoe we achter de feiten aanlopen… En die feiten heten Hanne Claes. Terwijl wij ...

Hosting door Fraai