Het natural footwear concept van ROMBAUT

Belgen die schoenen maken, we kennen er niet veel, maar er zijn er wel een aantal. Mats Rombaut is zo een jonge snaak die schoenen ontwerpt en wel met een missie.

Ecologisch verantwoord

Mats brengt namelijk stijlvolle, maar volledig ecologisch verantwoorde schoenen op de markt. Natuurlijk rubber, steen, boomschors, cocosvezel, het zijn maar enkele materialen die je in zijn ontwerpen zal terugvinden. Bijzonder!


Vanuit zijn atelier in Parijs draagt Mats bij aan een betere wereld, zonder daarbij afbreuk te doen aan de kwaliteit van het design. Het is zijn eerste soloproject, nadat hij eerder al aan de slag was voor Lanvin en Damir Doma.
Zijn eerste collectie schoenen waren trouwens gemaakt uit boomschors. Na 6 maanden dragen waren ze versleten en kon ze je in de grond begraven, waarna ze door de natuur werden afgebroken.

De schoenen worden artisanaal vervaardigd in Italië, zonder dat er toxische stoffen aan te pas komen. Het concept van Mats gaat dan ook een heel stuk verder dan enkel een schoen ontwerpen, het is een designer met een missie.

ROHAN

Een bericht gedeeld door ROMBAUT (@rombautofficial) op


Hou je wel van bijzondere schoenen met een verhaal en wil je jouw steentje bijdragen aan een betere wereld, neem dan zeker eens een kijkje op zijn site. Je vindt er zijn volledige collectie en verhaal. Daarnaast is er ook een selectie verkrijgbaar bij Honest by, het concept rond ‘eerlijke mode en 100% transparantie’ van Bruno Pieters.
Facebook  – Instagram

You May Also Like

Dé sneakertrends voor 2016

Heel geregeld brengen we nieuws over sneakers op Whatmatters. De tijd dat die enkel ...

Op de pedalen met çois cycling legacy!

Niet dat we ons in een lycra pakje hullen en de pedalen beroeren, maar ...

De casuals shirts van Abbie & Rose

We hebben gisteren nog maar net een hemd weggegeven van BB Chum of we ...

Hosting door Fraai