Fire is Gold, het eerste Belgische hiphop festival!

16649053_846306075522246_2605443404477681343_n
We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het een feit: het eerste Belgische hiphopfestival! We kijken nu al uit naar al het ‘getwerk’ en leggen alvast onze stoerste streetwear outfit klaar. Op 14 mei vindt voor de eerste keer het FIRE IS GOLD Festival plaats in de Drie Fonteinen in Vilvoorde.
17309908_865248433628010_4303496539589378959_o

Een succesvolle samenwerking

Jon Tyler – creatief directeur van de Brusselse Bloody Louis – is de bedenker van het concept en ziet er een ruime markt voor in België. Hij vond steun bij de organisatoren van WECANDANCE en de trein was vertrokken. Ons lijkt die combinatie alvast een garantie op succes.


Met een capaciteit van 6.000 bezoekers begint het festival eerder bescheiden, maar de komende jaren is een forse uitbreiding mogelijk. Naast ruimte voor muziek worden er ook basketbalveldjes voorzien en worden er skaterampen geplaatst. 2 zaken die onlosmakelijk met de hiphopcultuur verbonden zijn.
Ook aan Fashion is er gedacht en daarvoor werd Elsa Frelon van Belmodo aangesproken. Want naast een festival willen de organisatoren ook een modelabel neerzetten.
site-damso2
Toch wil Fire Is Gold vooral beginnende hiphopartiesten in de spotlights zetten en een duwtje in de rug geven. Op de affiche prijken al zeker Damso, een Brusselse rapper en Hamza, één van de meest talentvolle Franse rappers.
Alle informatie over dit festival vind je op hun site, op Facebook en Instagram. Wat ons betreft alvast een must visit voor iedereen die wat street credibility wil vergaren.
Hamza-Newcomers-YARD

You May Also Like

Als vrije vogels in Kanarie Club Amsterdam

Tegenwoordig brengen we wel wat tijd door in Amsterdam: vergaderen en zo, maar af ...

Doutzen Kroes schittert in lingerieshow en wij waren erbij!

Dat Doutzen Kroes onze natte droom is, is al lang geen geheim meer. Het ...

Whatmatters hits the party : Slaughterhouse

Antwerpen, spant uw kuiten want daar zijn de West-Vlamingen opnieuw. Yes, steeds heb ik ...

Hosting door Fraai