Elon Musk geeft tips: Zo word je productief!

Wie Elon Musk niet kent heeft de afgelopen jaren op Mars geleefd…en pas op want ook daar zien ze deze kerel meer dan waarschijnlijk nog wel verschijnen. Met zijn bedrijf SpaceX gaat de als Zuid-Afrikaan geboren Canadese en Amerikaanse ingenieur en tevens mede-oprichter van Tesla, Paypal en Zip2 alvast een poging doen om in 2020 mensen naar de onontgonnen planeet te brengen. Productiviteit? Het is voor mijnheer Musk gemaakt. Maar hoe doet hij dit? Hoe gaat hij met zijn tijd om? Wat doet hij wel vooral, wat doet hij niet? Met deze tips wordt je net als deze grote jongen een productieve ondernemer…en wie weet ook miljoen…ik bedoel…miljardair.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5feb

Vermijd telefoontjes

Tenzij ze echt belangrijk zijn! Musk ontwijkt zoveel mogelijk telefoons en hierdoor kan hij zich aan zijn dagelijkse schema houden. Door pas aan het einde van de dag mailtjes of berichtjes te beantwoorden, is hij ondertussen toch overal van op de hoogte en wordt hij gedurende de dag niet afgeleid.

Multitasken

En multitasken is niet commanderen, de strijk doen, ondertussen de kinderen eten geven en zich een perfecte Brazilian Wax aansmeren om te scoren onder de lakens. We horen moeder-de vrouw-aan-de-haard al roepen dat enkel zij dit kunnen. Niet dus, Musk maakt hier regelmatig gebruik van om maximaal zijn tijd te benutten. Hij checkt bijvoorbeeld zijn e-mails en berichten op zijn telefoon tijdens een vergadering, terwijl hij luistert.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5fe8

Wees moeilijk bereikbaar

Elon Musk heeft een verborgen e-mailadres, zodat hij geen tijd hoeft te verspillen aan mails die toch niet nuttig voor hem zijn. Alleen personen die hem echt moeten bereiken, weten zijn e-mailadres. Je moet je focus houden op de weg naar succes en hier zo min mogelijk van worden afgeleid. Op onze redactie is dit een probleem. Van zodra er weer een roedel dames hun foto’s hebben ingestuurd, is onze productiviteit ver zoek…een waardevolle tip dus! Kevin, maak jij een verborgen e-mailadres voor mij aan? Dank u!

Slaap voldoende

Ondanks dat Musk ontzettend veel uren per dag aan het werk is, heeft ook hij zijn slaap nodig. Voor maximale productiviteit slaapt hij zes uur per nacht. Twee koppen koffie gedurende de dag en Elon Musk’s presteert optimaal. Wij doen het voorlopig met 5u slaap en 4 koppen koffie…we zijn alvast op goede weg!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5fed

Strakke planning

Elon Musk houdt een heel strak schema bij en probeert deze te blijven optimaliseren. Denk continue hoe je jezelf en de dingen om je heen kunt verbeteren, blijf jezelf uitdagen. Hou ook rekening met ontspanning. Zonder af en toe wat stoom af te blazen, kom je er niet…tenzij aan een burn out.

Leercurve

Musk doet aan het zogenaamde ‘first principle thinking’. Hij zorgt ervoor dat hij de basis en het waarom achter een theorie begrijpt. Het is een soort fysieke manier om naar de wereld te kijken. Je brengt dingen terug naar het begin en je vraagt jezelf af: ‘Waarvan weet ik zeker dat het waar is?’

Steek op tijd de stekker in het stopcontact

Last but not least…steek op tijd je auto in het stopcontact. Want als baas van Tesla is niets zo vervelend dan op de snelweg tussen een paar meetings door zonder power te vallen. Hoewel, slechte reclame die viraal gaat, is ook reclame niet?

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5fea

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5fe9

You May Also Like

Aan de drank met de 6 nieuwe spirits van BelRoy

Tegen drank zeggen we natuurlijk geen nee bij Whatmatters, maar jammer genoeg moesten we ...

Whatmatters wild van een vreemde ezel

Ezels, bizarre diertjes vinden we het bij Whatmatters. Af en toe voelen we ons ...

Hosting door Fraai