De nieuwe Mercedes-AMG GT Concept Car

Recent schotelden we jullie de prachtige Panamera break voor, een bloedmooie wagen. Uiteraard kunnen die andere Duitsers zich daar niet zomaar bij neerleggen en pakt ook Mercedes Benz op zijn beurt uit met een verbluffende concept car de AMG GT.
135543-17c118-12
Aan het bestaande model werden 2 extra deuren en een hybride motor toegevoegd wat hem nog wat extra cachet geeft. Deze vierdeurscoupé biedt 4 zitplaatsen, maar zit momenteel nog maar in conceptfase. Iets zegt ons dat deze krachtpatser alsnog binnen 2 jaar in de showroom staat te blinken.

Meer dan 800 pk

Het gaat hier om het eerste AMG-model met een hybride aandrijving. Door een 4-liter V8 biturbo motor te koppelen aan de elektrische aandrijving komt deze Mercedes aan maar liefst 800 pk, daar kan je eens mee verrekken aan het licht. Enkel in Antwerpen ga je er geen verschil mee maken, stil sta je toch.
06-mercedes-benz-vehicles-mercedes-amg-gt-concept-eq-power-1360x758-1280x713
100 meter leg je af in minder dan 3 seconden. Dat Mercedes met deze blinkende bolide duidelijk op het publiek mikt dat de Porsche Panamera wel weet te pruimen is duidelijk, maar wij zouden in elk geval niet kunnen kiezen.
Het design is duidelijk Mercedes AMG en de nodige snufjes kunnen natuurlijk niet ontbreken. De voornaamste? De panamericana-grille, koolstofvezel rond de centraal geplaatste uitlaatpijp en kleine camera’s in de voorflanken die als buitenspiegels fungeren.
01-mercedes-benz-vehicles-mercedes-amg-gt-concept-eq-power-1360x758-1280x713
Deze wagen verdient een plekje op de weg!

You May Also Like

Nieuwste superflitser kijkt (helaas) niet alleen meer naar jouw snelheid

Nu nog een rijbewijs met punten en we zijn helemaal de klos… We moeten ...

Audi lanceert Q4 E-Tron in Genève

Dé plaats om nieuwe modellen voor te stellen Helaas voor de jongens van Febiac ...

Pijnlijk…jongedame rijdt splinternieuwe Ferrari naar de verdoemmenis (Video)

Zeg maar niet te gauw… “First time driving a Ferrari. This truly is the ...

Hosting door Fraai