De eerste zonnestraal door ons VELUX raam!

Mannen, wees op jullie hoede! De lente is in het land, de eerste zonnestralen priemen door onze nieuwe Ray Ban en iedereen loopt er terug vrolijker bij rond. Je zal het merken aan je vrouw, partner, lief of bijslaap…hoewel ze dagelijks ligt te zeuren over het huishouden zal ze je proberen te overtuigen in een ‘Grote Lentekuis’.

‘Pop’, zo, nu kennen jullie ook mijn roepnaam, ‘Ik vind dat wij van slaapkamer moeten wisselen!’ Met de lente in het land, komen de beste ideeën moet ze gedacht hebben. Ze wil naar de afgemaakte zolder van zo een 65m2. In eerste instantie was ik dan ook vrij enthousiast en zei volmondig ‘JA’!. Gezien ze vol is van de laatste 50 Shades-film, dacht ik dan ook dat zij net als ik spontaan aan een uitgebreide ‘Playroom’ dacht. Niet dus…de hoekjes waarvan ik al hoopte ze stiekem te laten zien, werden ondertussen in gedachten al ingepalmd door een dressing, een schoenkast en een grote spiegel. Aangezien ik ‘JA’ had gezegd, kon ik niet meer terug…we zouden verhuizen naar de veel ruimere zolderkamer.

Een week gesjouw later, werd alles geïnstalleerd en waren we klaar voor een eerste (in mijn ogen) stomende nacht in ons nieuw stulpje boven. Na de nacht en de eerste zonnestralen op onze snoet, viel onze ‘Euro’…we hadden geen rekening gehouden met het verduisteren van de ramen…om 6u klaarwakker dus. Daar wij tegenwoordig bijna alles online kopen en ik ook gewoon om 6u mijne nieuwe nest nog niet uit wilde, haalde ik de MacBook boven en ging ik in de eerste lentestralen alvast op zoek naar de juiste verduistering.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_606f

Donkere nachten geven overdag energie

Is het dan effectief nodig? Ja! Na wat ‘gegoogle’ kregen we volgende wetenschappelijke uitleg voorgeschoteld. Blootstelling aan natuurlijk licht overdag en volledige duisternis ’s nachts hebben beide een gunstig effect op ons welzijn. Als er voldoende duisternis is als we slapen, zijn we ontvankelijker voor daglicht, wat betekent dat we meer energie hebben. Dit komt omdat het contrast tussen daglicht en duisternis in harmonie is met onze biologische klok, die ons vertelt dat we overdag actief moeten zijn en ’s nachts rust moeten nemen.

In de zomer is een vroege zonsopkomst een risico voor onze slaap, aangezien ons lichaam te vroeg wakker wordt gemaakt. De mogelijkheid om een slaapkamer volledig te verduisteren is daarom ideaal voor een lange en ontspannen nachtrust.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6070

Frisse lucht en warmtewering

Behalve verduistering, dragen frisse lucht en passende temperaturen ook bij aan een ontspannen slaap. De meeste onderzoeken tonen aan, dat frisse lucht ook essentieel is voor een goede nachtrust. De slaapkamer ventileren voor het slapen gaan of ’s nachts een raampje openlaten, kan een groot verschil maken. Temperaturen moeten vooral niet te hoog zijn.
Verduisteren en de mogelijkheid tot het binnenlaten van frisse lucht dus. Dan is er maar één mogelijkheid en dat is VELUX. Met op hun site tal van inspiratiebronnen vonden we al snel wat dingen die we zeker in ons stulpje wilden proberen.

We gingen een kijkje nemen op de VELUX Shop en vonden al snel dingen die aan onze verwachtingen voldeden. Tot onze verbazing vonden we zelfs VELUX verduisteringen die aangedreven worden op zonne-energie. De zon gebruiken om te verduisteren…veel zotter moet het niet worden.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6072
Soit, wij zijn gesteld met dank aan VELUX en slapen tegenwoordig in ons nieuw liefdesnestje boven als een roos!  Dus als je lief begint te zagen voor een grote ‘Lentepoets’ en zaagt om wat verbouwingen? Denk dan, in tegenstelling tot ons, ook aan een goede verduistering!
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6071
Credits: Jens Aerts/VELUX
 

You May Also Like

De urban cycle chique van Bicyclette

Dat fietsen hip is en zeker de kledij bewijzen de labels die uitpakken met ...

8 kenmerken die aangeven dat ze een beest is in bed!

Of je verovering al dan niet een beest is in bed, het blijft altijd ...

Hosting door Fraai