De Audi Q8 Sport Concept: luxueuze power!

Dat Audi bloedmooie auto’s in zijn gamma heeft dat was ons al langer duidelijk. Met hun nieuwe concept car, de Audi Q8 Sport Concept leveren ze weer een juweeltje af. Dit zou zo maar eens de voorbode kunnen zijn van de SQ8.

Stoere krachtpatser

audi-q8-sport-concept-6-e1488907352314
Een V6 Benzine 3.0 TFSI, die hybride wordt ondersteund drijft deze stoere krachtpatser aan. In tegenstelling tot bij de laatste VW’s gaat het hier niet om een herlaadbare hybride, maar om een kleine elektromotor van 27 pk, gevoed door een kleine batterij. Dat brengt het totale vermogen op 475 pk en 700 Nm, waardoor je 100 km/uur haalt in 4,7 seconden. De top ligt overigens op 275 km/uur. 

De SQ8 is gebouwd op het platform van de Q7 en neemt ook de vierwielaandrijving en de luchtvering over, al is de Q8 wel korter.
De nieuwe luxueuze SUV zou begin 2018 in productie gaan en oogt wat sportiever dan de Q8. Grotere luchtinlaten en het gestructureerde radiatorrooster zijn daarbij 2 belangrijke aspecten. De wielkasten zijn ook 12 mm breder en ook de achterbumper krijgt een zwarte in plaats van een zilveren diffuser en ovalen uitlaatpijpen.

Nog een laatste detail misschien met de tank van 85 liter geraak je 1.200 kilometer ver. Naar waar gaan we?

You May Also Like

Tag Heuer meets Red Bull…een geslaagde combinatie!

Ondergetekende is gezegend met een Tag Heuer Formula One rond de pols. Of met ...

Dé sneakertrends voor 2016

Heel geregeld brengen we nieuws over sneakers op Whatmatters. De tijd dat die enkel ...

Hosting door Fraai