Bah! Heineken brouwt bier uit grachten Amsterdam!

Het is gebeurd! Waar ze in de hoofdstad van onze Noorderburen nog dachten enigszins te concurreren met onze wereldberoemde pilsjes Stella Artois, Jupiler, Vedett en ander lekkers doen ze nu zichzelf helemaal de das om! Ze gaan namelijk terug bier brouwen uit de grachten in Amsterdam. En als we nu nog eens zeggen dat we Heineken ‘zeikbier’ vinden, geeft onderstaande foto ons alvast misschien wel helemaal gelijk!

Nochtans was of is het idee niet zo slecht.  Omdat Heineken ziet dat al die toeristen de stad niet veel schoner maken, zet de Heineken Experience, de naam van het project, zich in voor een duurzaam en leefbaarder Amsterdam door bijvoorbeeld de wijk op te ruimen, groen te planten en grachten schoon te maken. Daaruit ontstond het idee om met het gezuiverd grachtenwater te gaan brouwen. Voor het eerst sinds achtentwintig jaar wordt er dan ook in de ketels van de voormalige Heineken brouwerij aan de Stadhouderskade in Amsterdam namelijk weer bier gebrouwen. Weliswaar niet het normaal Heineken bier, wel een pils van Amsterdams grachtenwater.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_60b2

Het grachtenbiertje is tijdelijk verkrijgbaar in de tour van de Heineken Experience. Zij die zich niet kunnen houden en toch het verschil tussen een Jupke en een grachten-Heineken willen ondervinden, nodigt Heineken via hun Facebookpagina uit om het bier op vrijdag 31 maart vanaf 17:00 uur te komen proeven tijdens een tasting onder leiding van de brouwmeester Willem van Waesberghe. Onze excuses aan onze Nederlandse vrienden maar we staan hier toch wat sceptisch tegenover. Wie weet veranderen we toch van mening nadat we in ons volgend bezoek aan Amsterdam dit biertje toch wel eens gaan testen…eerst proeven, dan geloven!

vm05B2TWQP2EHKt9T0CZjg_thumb_60b3

Foto’s: Pinterest & Twitter

You May Also Like

Coole retro speakers van JBL

JBL is een naam als een klok. Al jaren produceren ze kwalitatieve audio. De ...

Louis Vuitton gaat op reis met BRITART

Ok, ik geef het toe, ik heb al een tijdje geen bal meer aangeraakt, ...

4 avontuurlijke dingen om te doen als man!

4 fantastische dingen die als echte man moet doen Bij Whatmatters hebben we bijzonder ...

Hosting door Fraai