Alpine is Back!

Alpine-2

Probeer Eens Uw Geluk En Ontdek Trammelant (Peugeot), Roest En Narigheid Achtervolgen U Lange Tijd (Renault), Claxon Indrukken Terwijl Roestig Onderstel Even Nivelleert (Citroën)…neen, het zit Franse constructeurs niet altijd even hard mee als het over hun betrouwbaarheid gaat. Erger nog…vandaag kregen we ook nog eens het nieuws dat Overal Pech En Last (OPEL) voor een slordige 2 miljard uit de Amerikaanse handen van GM wordt gehaald en ook deze in Franse handen, meer bepaald de holding achter Peugeot en Citroën gestoken zal worden.

En wat missen de Franse wagens? Juist! Sportiviteit, kracht, elegantie,…rijplezier! Niks mis met een comfortabele gezinswagen maar voor ons mag het soms net dat tikkeltje meer zijn. Wij zijn meer voor een flamboyante Italiaanse, krachtige Duitse of Amerikaanse brandstofloze dreamcar…tot nu…

In het Normandische kuststadje Dieppe werkt de autobouwer Alpine, met wat hulp van Renault, in stilte aan hun eerste productiemodel sinds 1994. En laat ons duidelijk zijn, de eerste foto’s doen het imago van alle andere Franse auto’s compleet verbleken. De A110 straalt één en al schoonheid  én snelheid uit. Hierin willen wij gezien worden.

Alpine gaat van de A110 precies 1955 stuks bouwen, dit aantal verwijst naar het illustere oprichtingsjaar van de autofabrikant. Morgen zullen op de autoshow van Genève de details van deze bolide bekend worden gemaakt. Het zal er naar alle waarschijnlijkheid op neer komen dat het een krachtpatsertje wordt die de Porsche Cayman en de Alfa Romeo 4C moet gaan uitdagen. Aan de uitstraling zal het in ieder geval niet liggen! Met een spurtje van een dikke 4 seconden naar 100 km/uur laat deze wagen (te verkrijgen in blauw, wit of zwart) al flitsend best veel concurrenten enkel zijn achterste zien. En ook qua prijs laat hij concurrenten achter zich. Met een richtprijs tussen de 55.000 en 60.000€ hoef je niet zo nodig erg diep in je geldbeugel te tasten voor een exclusief karretje in je garage. We vermoeden dan ook dat dit  hebbedingetje dan ook snel uitverkocht zal zijn!

Alpine

You May Also Like

Snel een koffie? Dan neem je deze Ferrari-Senseo!

Een sneller kopje koffie ga je niet krijgen… Wat als een autofreak en student ...

Spaanse Hispano Suiza maakt comeback die mag gezien worden

1.085 Spaanse volbloed paardjes worden op het asfalt losgelaten…  Hispano Suiza, wie heeft daar ...

Te Koop: Taxi uit…Taxi

Kostprijs…tussen de 8.000 en 10.000€… Een koopje? We zitten toch met een klein probleempje ...

Hosting door Fraai