3 kipresto's die je moet proeven!

Geregeld krijgen we de vraag: Waar halen jullie je onderwerpen/inspiratie? Uiteraard hebben we onze bronnen, maar ook uit het dagelijks leven halen we onze inspiratie. Toen een week geleden een gloed nieuwe kippenrestaurant de deuren openden op de hoek, hadden we weer een nieuwe uitdaging. Onze lezers 3 van de beste kippenrestaurants in Vlaanderen voorschotelen. We lieten ons niet tegenhouden door de ophokplicht, sprongen we in de wagen en gingen de billen en borsten te lijf. Dat kunnen we! Wij selecteerden alvast deze 3 kleppers, maar laat dat jullie vooral niet tegenhouden om ons andere restaurant te suggereren. Misschien zijn wel er wel binnen gesprongen, maar hebben  ze onze shortlist net niet gehaald. 

TOK-TOQUE
Schelle 

De tijd dat je snel snel je kip moest verorberen in een aftands ‘kiekenkot’ ligt al een tijdje achter ons. Als zelfs sterrenchef Roger Vandamme zich aan de kippetjes waagt, dan weet je het wel. Bij Toque-Tok krijg je dan ook culinaire kip voorgeschoteld in een trendy interieur. De kippen zijn Belgisch en gevoederd met een plantaardig dieet, wat je proeft. Niet minder dan 8 maanden werden in het bereiden van de perfecte kip gestoken. 

PS. Je hoeft niet op zoek te gaan naar Roger, die staat hier echt geen kippen te braden, hij bewaakt wel mee het concept en heeft het hele menu bedacht. 

16998672_399946100369106_4937373427639357536_n

De Abt
Gent 

Ook in Gent weten ze hoe ze een kippetje moeten klaarmaken, dat is duidelijk. Naast een kipje smullen, kan je hier ook loungen en zelfs vergaderen. Ook deze uitbaters hebben de nodige tijd in de voorbereiding gestoken, maar het resultaat mag er wezen. Er wordt hier gekozen voor kwalitatieve kip uit de Franse Landes en dat in combinatie met een wel heel leuke inrichting. Deze zaak werd dan ook in een korte periode een succes. De kaart omvat hier overigens wel wat meer dan enkel kip, dus geen probleem als je niet wild van kip wordt. 

12291736_934308729977886_3210917395944857580_o

Poule & Poulette
Meerdere locaties in Antwerpen 

Ben je op zoek naar een goed stukje kip in een ongedwongen sfeer, dan kan je vast wel in één van de vestigingen van het snel groeiende Poule & Poulette terecht. Het gaat hier om in België gekweekte kippen met de focus op duurzaamheid, trameerbaarheid en en gezondheid. Hier wordt dan ook de slowfood filosofie gehanteerd. De bijzondere bakwijze zorgt voor een fantastisch resultaat. 

Andere adresjes waar we eens moeten passeren. Het eens of oneens? Laat het ons zeker weten, we trekken er met plezier naartoe! 

15697185_740315862788479_6447441955393022028_n

You May Also Like

3 minder voor de hand liggende festivals!

Terwijl Jens binnenkort naar Snowbombing trekt en ik van de zomer Daydream onveilig maak, ...

Whatmatters Travel tip: Fietstochtje aan Phoksundo Lake in Nepal (video)

Om in balans met jezelf te blijven…letterlijk en figuurlijk! Voor de aardrijkskundige leken onder ...

Jeudi? Gelukkige donderdag!

In onze jonge tijd was er zoiets als een ‘Gelukkige donderdag’. Nu ja, jonge ...

Hosting door Fraai