Slapen nabij een krater in Tanzania

24b8dd8ac3165e447bc908d7687ced0b

Wil je Afrika en in het bijzonder Tanzania op een heel bijzondere manier ontdekken, dan is het Asilia Highlands een goede optie. Deze safari lodge gaat niet enkele ecologisch te werk, het garandeert je ook een unieke belevenis.

tanzania-the-highlands-asilia-tent-bedroom-dawn-view

De big five op één ochtend

Wat deze lodge zo bijzonder maakt? De ligging bij de Ngorongoro krater speelt zeker een rol, maar ook de lodges zelf zijn wel heel bijzonder. De vulkaan zelf is al een tijdje uitgedoofd, maar die liet wel een krater achter van 260 vierkante kilometer, met de perfecte condities voor duizenden dieren. Het zou zo maar eens kunnen dat je de big 5 op één ochtend ziet. Zelf slaap je op 2.710 meter hoogte. Slapen doe je trouwens in je eigen dome die een plastic zijde heeft, zodat je dag en nacht kan staren naar alle pracht die je omringd, terwijl de geluiden je weg doen dromen. Het interieur is een trendy mix van Afrikaanse traditie en Scandinavische invloeden.

tanzania-the-highlands-asilia-lounge-dome

De helft van de medewerkers van de lodge bestaan uit Maasai. Het is trouwens ook mogelijk om er op uit te trekken en een Maasai dorp te bezoeken. Hier komen amper toeristen waardoor alles heel wat authentieker aanvoelt.

Maasai-tanzania-travel-xlarge Tanzania-Zebra-Ruaha-National-Park-Tracey-Van-Wijk-MR-WTG0116

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

2 keer vers in Antwerpen

Gezond eten, tegenwoordig met een kokende vriendin in huis (toch in mijn geval, dank ...

Verser dan bij ‘The Rock’ zal je vis niet geserveerd worden

Zanzibar…heerlijk vertoeven… Voor de aardrijkskundige leken onder ons…Zanzibar of Unguja is een eiland aan de oostkust van Afrika dat ...

Hosting door Fraai