5 foodtrends voor foodies!

Bij Whatmatters gaan we al eens een hapje eten, meer nog we hebben de vinger aan de horecapols. Soms duurt het een tijdje maar heel wat internationale trends vinden ook hun weg naar België en Nederland. Welke trends onderweg zijn of aan hun opmars bezig? Wij selecteerden er alvast 5, zo kan je helemaal ‘on trend’ je volgende restaurantje kiezen!

Virtuele Chefs

Om culinair te eten moet je helemaal de deur niet meer uit. Meer en meer concepten mikken op thuisbezorging, terwijl de gerechten toch door professionele chefs bereidt zijn. Daarnaast zien we ook meer en meer huiskamerrestaurants opduiken. Deliveroo is natuurlijk het bekendste voorbeeld van de eerste variant. Zin om in een ongedwongen sfeer en in beperkt gezelschap te tafelen? Puur Personal Cooking is zeker en vast de aanrader van de Whatmatters redactie. 

16806697_1371059099623162_1691123601618428674_n

Vegetarische comfortfood

We consumeren bewuster en letten meer op wat we binnen spelen. Groenten treden steeds meer op het voorplan. Meer en meer zien we ook zeewier opduiken, terwijl er zelfs slagers zijn die zich toeleggen op imitatievleesgerechten. Op zoek naar een uitstekend groenterestaurant? Probeer Taste and Colours eens in Koksijde! Hier zie je het ook nog allemaal klaargemaakt worden.

14721512_1316739771692613_6503512182687034595_n

Lunch in schalen

Pokébowls zijn aan een opmars bezig en nee, ze hebben niets met de wezentjes te maken. Schalen vol verse groenten en vaak rauwe vis zonder toevoegingen of sausjes. In België lopen we op dit gebied wat achter, maar in Nederland heb je in Amsterdam bijvoorbeeld Poké Perfect. Hier kan je zelf je bowl samenstellen met alle lekkers dat je op het krijtbord vindt.

17155283_1512076382157362_3732443462032299691_n

Hipster slagerrestaurants

Deze trends is natuurlijk onmiskenbaar. Carcasse was een voorloper, maar ondertussen zijn er ook Black Smoke, Butcher’s Dining en nog heel wat anderen. Kwaliteitsvlees en een ambachtelijke beleving staan hier centraal. Vaak vinden hier ook minder bekende delen van het dier hun weg naar je bord.

17359268_1740113452968214_5567767203613993965_o

Creatief met ijs

Het zijn caloriebommen, maar lekker zijn de hippe freakshakes wel. Een freestyle milkshake die je aftopt met zoveel mogelijk slagroom, chocolade en andere zoetwaren. Wil je het toch wat gezonder houden? Ijs met groentensmaken zijn ook aan een opmars bezig.

De trendsetter op het gebied van Freakshakes in België? Dat moet La Promesa in Zele zijn!

image

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Need a drink?

Ben ik een alcoholist, die vraag heb ik me wel is gesteld. Ja, ik ...

Waarom Rome nog steeds dé citytrip is!

Rome of officieel Roma,…het is ondertussen twee jaar geleden dat we er nog eens ...

Je eigen gepersonaliseerde (kuip)zeteltje

Mannen blijven grote kinderen nee? Ok, we veralgemenen misschien een beetje en gaan wat ...