Het perfecte maatpak? Dat doe je zo!

 

Niet dat we nu zelf godganse dagen in pak door de straten struinen, maar als we het doen, moet het wel af zijn. Wie beter dan Dominique Vindevogel – zaakvoerder van Butch Tailors en wereldwijd actief in maatpakken – is beter geplaatst om ons de nodige tips te geven over de do’s en don’ts bij het dragen van een maatpak?

Een perfect pak herken je aan:

De schouders

Het perfecte jasje moet je schouders verstevigen maar niet breder maken. Passen doe je dan ook in een rechte, maar ontspannen houding. Je bent geen soldaat die in het gelid moet springen!

 

De kraag

De kraag van het jasje rust op je schouders. Hij mag niet omkrullen, weg staan van de kraag van je hemd of die verbergen. Achteraan moet een goede centimeter van de hemdkraag zichtbaar zijn.

 

De torso

De revers van je jasje moet lichtjes teruggevouwen zijn om de schouders te benadrukken. Een kleine tip? Een getailleerde pasvorm met figuurnaad laat je slanker lijken!

De mouwen

Een perfect op maat gemaakt jasje heeft hogere en smallere armsgaten, en smallere mouwen. Overtollige stof aan de mouwen zorgt alleen maar voor een slordige look. De mouw van je jasje moet achteraan net tot aan de pols komen. De contour van je eigen schouders mag nooit zichtbaar zijn in de mouwen en de bovenkant van de mouw mag nooit doorhangen.

 

De lengte van het jasje

De onderboord van je jasje bevindt zich ergens ter hoogte van je knokkels, waar je vingers overgaan in je hand.

 

De manchet

Het hemd moet ongeveer 1 cm onder de mouw van je jasje vandaan komen. Zo lijken je armen langer. Wist je trouwens dat je een op maat gemaakt pak herkent aan de manchetten? Als ze losgeknoopt kunnen worden gaat het alvast om een goed op maat gemaakt pak!

 

De riem

Past je broek perfect? Dan heb je geen riem nodig! Draag je er toch een, zorg dat deze bij je schoenen matcht.

 

Nog meer tips om stijlvol buiten te komen? Lees het in het boek: MR. BLUE van Dominique. Zo kom je nooit meer slecht gekleed buiten!

 

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

De casuals shirts van Abbie & Rose

We hebben gisteren nog maar net een hemd weggegeven van BB Chum of we ...

Maak eens een statement

Van het team van Colourful Rebel kunnen we bij Whatmatters nog heel wat leren, ...

Voel je een ster met de smartphonehoesjes van CHAOS

Wil je in de voetsporen treden van de sterren, maar zie je eruit als ...

Hosting door Fraai