Lamborghini verpulvert records met nieuwe krachtpatser!

Nog lichter, nog krachtiger en waanzinnig snel…zo stelden de Italianen de Lamborghini Huracán Performante voor aan het grote publiek.

De vraag was natuurlijk niet óf er een snellere versie van de Huracán zou komen, maar wanneer. Nu dus, tijdens de Autoshow van Genève waar de Lamborghini Huracán Performante werd voorgesteld. De 5.2-liter V10 van maar liefst 640 pk en 600 Nm levert een sprinttijd van 0-100 km/h in 2,9 seconden af klokt af op een topsnelheid van maar liefst 325 kilometer per uur.


En daar records niet hoeven gebroken te worden op één rechte lijn, lieten ze het monster even los op de bochtige Nürburgring. Exact 15 minuten kregen de Italiaanse ingenieurs van de Duitsers om hun laatste pareltje over een verkeersvrije Ring te sturen. Waar diezelfde Duitsers nog vol lof waren over hun eigenste Porsche 918 Spyder, die niet zo lang geleden het baanrecord voor een straatlegale productieauto had geklokt, ging onze furieuze Italiaan er met nog een dikke 5 seconden onder. Kijk maar even mee!

12-lamborghini-huracan-performante-geneva-1

 

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Alfa Romeo verleidt het land van de rijzende zon

We moeten bekennen, we hebben een haat-liefdeverhouding met Alfa Romeo. Uiteraard zijn wij  fan ...

Whatmatters Roadtest: Tesla Model S 100D

Eerlijk is eerlijk, als we het hebben over dé referentie als het gaat om ...

Range Rover Sport P400e, eindelijk een echte hybride Range!

Een maand geleden kondigde Jaguar Land Rover aan dat ze vanaf 2020 volledig elektrisch ...

Hosting door Fraai