Het natural footwear concept van ROMBAUT

Belgen die schoenen maken, we kennen er niet veel, maar er zijn er wel een aantal. Mats Rombaut is zo een jonge snaak die schoenen ontwerpt en wel met een missie.

Ecologisch verantwoord

Mats brengt namelijk stijlvolle, maar volledig ecologisch verantwoorde schoenen op de markt. Natuurlijk rubber, steen, boomschors, cocosvezel, het zijn maar enkele materialen die je in zijn ontwerpen zal terugvinden. Bijzonder!

Vanuit zijn atelier in Parijs draagt Mats bij aan een betere wereld, zonder daarbij afbreuk te doen aan de kwaliteit van het design. Het is zijn eerste soloproject, nadat hij eerder al aan de slag was voor Lanvin en Damir Doma.

Zijn eerste collectie schoenen waren trouwens gemaakt uit boomschors. Na 6 maanden dragen waren ze versleten en kon ze je in de grond begraven, waarna ze door de natuur werden afgebroken.

De schoenen worden artisanaal vervaardigd in Italië, zonder dat er toxische stoffen aan te pas komen. Het concept van Mats gaat dan ook een heel stuk verder dan enkel een schoen ontwerpen, het is een designer met een missie.

ROHAN

Een bericht gedeeld door ROMBAUT (@rombautofficial) op

Hou je wel van bijzondere schoenen met een verhaal en wil je jouw steentje bijdragen aan een betere wereld, neem dan zeker eens een kijkje op zijn site. Je vindt er zijn volledige collectie en verhaal. Daarnaast is er ook een selectie verkrijgbaar bij Honest by, het concept rond ‘eerlijke mode en 100% transparantie’ van Bruno Pieters.

Facebook  – Instagram

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Betaalbare basics van organisch katoen

Meer en meer merken slagen de retail over en verkopen rechtstreeks aan de consument. ...

Welcome in de Whatmatters Mansion!

We mogen dromen, nietwaar? Zelfs met twee keer het hoogste bedrag dat ooit te ...

De hemden van DANDY & SON

Een stuk of 40, veel minder zullen het zeker niet zijn. Over wat ik ...

Hosting door Fraai