6 wijsheden die je helpen op weg naar rijkdom

De roebeltjes rollen natuurlijk niet zomaar binnen, althans bij ons toch niet. Een bepaalde mindset en skills zijn echt wel nodig wil je rijk worden. Welke? Uit onderzoek bij topondernemers blijkt dat de volgende 6 wijsheden je alvast aardig op weg helpen.

Focus op één ding

Met meerdere dingen tegelijkertijd bezig zijn kan leuk zijn, maar ook vaak tegen je werken: je verliest focus. Focus je op één service/product. Een bezigheid die je hele leven domineert en waar je je volledig op kan/wil smijten. Mensen zullen je al snel weten te vinden omwille van je expertise.

man-and-arrow-to-success

Positief denken

Topondernemers hebben stuk voor stuk uitstraling en een positieve visie. Succes is een mindset en die bepaal je zelf. Benader elke dag positief en haal er het maximale uit.

Schep rituelen

Gewoontes kunnen nefast zijn, maar ochtend- en avondrituelen brengen effectief wat bij. Rituelen kunnen je helpen om de dag positief aan te vatten.

Wees een inspiratiebron

Anderen helpen en inspireren is veel meer dan het afdwingen van positieve karma. Mensen helpen en steunen geeft je ook zelf een goed gevoel. Anderen resultaten zien halen met jouw steun geeft je een instant kick, die je dan weer kan gebruiken in je eigen leven en business.

Fotolia_36824718_Subscription_Monthly_M

Wees efficiënt

Je moet niet heel veel doen, je moet de dingen efficiënt doen! Maak keuzes, handel doortastend en boek resultaten. Filter taken die mentaal belastend zijn en zoek zaken op die je energie geven. Omring je met getalenteerde mensen waar je wat van kan opsteken. Het gaat niet om hard werken en veel uren kloppen, het is de efficiëntie die telt!

Toon waardering

Focus op wat je hebt en waar je naartoe wil, maar ga niet de hele dag lopen klagen. Waardeer wat je hebt, dat zorgt voor innerlijke rust.

 

Bron: Man Man

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Bah! Heineken brouwt bier uit grachten Amsterdam!

Het is gebeurd! Waar ze in de hoofdstad van onze Noorderburen nog dachten enigszins ...

Heerlijk decadent!

We geven het toe, elke reden is goed om een flesje te poppen bij ...

Vrijgezel met Kerst? Zo overleef je het!

Wij kunnen er op onze redactie niet meer van meespreken maar laten we eerlijk ...

Hosting door Fraai