Deze twee dingen mag je 's morgens nooit doen!

Of we ochtend- of avondmensen zijn op de redactie? Het is mooi verdeeld. Kevin staat al op nog voor de bakker zijn eerste brood heeft afgebakken en Jens gaat pas slapen nadat Het Journaal zijn tweede lus heeft ingezet. Of het nu 5u of respectievelijk 7u is dat we opstaan, deze twee dingen mag je alvast nooit doen!

1 Te vroeg koffie drinken

Voel je je wel eens te gespannen? Ooit de link gelegd met je overmatig koffie-gebruik? Stresshormonen bereiken namelijk een piek tussen 8.00 en 9.00 uur ’s ochtends. Voor die tijd sterke koffie drinken kan resulteren in teveel prikkels, waardoor je je gespannen kunt gaan voelen. Wij drinken dan ook ons eerste kopje Nespresso niet voor 9u30…What else?
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5e89

2 Te zoet ontbijt

Het ontbijt is volgens sommige mensen de belangrijkste maaltijd van de dag. Een maaltijd die wij, shame on us, wel eens durven skippen. Maar na het lezen van een Zweeds onderzoek slaan we deze nooit nog over, beloofd! Onderzoekers ontdekten namelijk dat slecht ontbijten het risico op het stofwisselingssyndroom met 68% vergroot. Veel zoet is het slechtst, dan kun je nog beter niks eten.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5e8a

Uiteraard zijn er ook dingen die je wél mag doen als je net je beddenbak verlaten heeft!

1 Cardio op nuchtere maag

We werkten ons wel eens te pleuris in ‘The Brick’ voor dag en dauw. En terecht! Je kunt tot 20% meer vet verbranden door te trainen voor je ontbijt. Nog een tip, cardio op gemiddeld, regelmatig tempo werkt het beste.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5e8b

2 Een glas fris water

Zet een groot glas water klaar in de koelkast. Volgens onderzoek van Humboldt University in Berlijn kan het drinken van ijskoud water in de ochtend je stofwisseling met 30% versnellen.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5e8c

Foto’s: Pinterest

Unibet

unibet

You May Also Like

Rocycle: De nieuwe fitnesshype!

Nog nooit van Rocycle gehoord? Dat is niet erg, je kan rekenen op Whatmatters ...

De geur van slaap: Muun Mutabi

Slaap is ontzettend belangrijk. Nog niet zo héél lang geleden konden we met een ...

9 signalen dat ze een trio wel ziet zitten!

Een trio wie droomt er niet van? Alleen voor velen blijft het ook bij ...