De 5 simpele regels voor een gelukkig leven

Dat heet dan gelukkig zijn, een deur die plots … , soit: je kent de oorwurm wel. Streven we er niet allemaal naar om simpelweg gelukkig te zijn en vergeten we dat niet geregeld? Nochtans gelukkig zijn is helemaal niet zo moeilijk. Met deze 5 simpele regels, pluk je de dag, ga je zonnig door het leven en voel je geen kou meer. Doe voor de zekerheid toch maar een warme winterjas aan!
 

Verminder je zorgen

Bepaal eens voor jezelf wat je nu het meeste zorgen en stress bezorgt en schrijf het op. Ok, nu heb je de problemen en hoe ga je dat oplossen? Nee, je stelt het niet uit, je gaat er nu mee aan de slag.
maxresdefault

Erger je minder

Hoeveel energie en tijd steek je in je ergeren? Vast heel wat. Die file daar kan je echt niets aan doen en ja, dat mes in je rug van je vriend doet pijn, maar het ligt wel achter je. Laat gebeurtenissen achter en los. Haat, spijt en nijd heeft nog nooit iemand verder gebracht.
 

Leef simplistisch

Ja, ook wij zijn materialistisch ingesteld, maar heb je de meeste spullen echt nodig? Nee, natuurlijk niet, vaak vormen ze eerder een last. Betekenisloze dingen brengen weinig bij je in leven, dan spendeer je het beter aan onvergetelijke ervaringen, daar heb je je leven lang wat aan.
Hou ook voldoende tijd vrij in je agenda voor jezelf en je geliefden: een nokvolle agenda daar wordt geen mens vrolijk van, buiten de staat misschien.
Happiness-is-a-choice-lifepopper-words-of-wisdom-how-to-live-a-happy-life-stay-positive-smile-1

Koester geen al te hoge verwachtingen

Het leven hoeft helemaal niet complex te zijn en niet elke brandende ambitie hoeft ook echt uitgevoerd te worden. Tevreden zijn met minder geeft je gemoedsrust. Hoe minder verwachtingen je koestert, hoe minder hard de ontgoocheling. Behandel anderen zoals jij behandeld wilt worden!
 

Geef dingen weg

Geef, dat schept minstens, zo niet meer voldoening dan dingen krijgen. Een betekenisvolle gift kan je een ongelofelijk goed gevoel geven.
 
Bron: Man Man

Unibet
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

unibet

You May Also Like

Er als man goed uitzien? David Beckham himself vertelt het ons!

Een held, idool,…noem maar op, David Beckham is het helemaal. Als 18-jarige jongen wilden ...

Baden in luxe

Nadat we eerder een fijne gin hebben belicht, gaan we nu relaxen, we kunnen ...

Van deze 4 seksposities wordt ze helemaal wild

Mannen we gaan een erg lang weekend tegemoet. In de hoop dat ook jullie ...