5 horecatrends die in de lift zitten

Horecatrends, ze komen ze gaan. Regelmatig geven we jullie interessante adresjes mee en ook de trends ontsnappen niet aan ons oog. De trends die momenteel hot zijn in horecaland? Wij geven jullie er alvast 5 mee. Smakelijk!

Natuurwijnen

Smaakvolle wijnen met terroir? Steeds meer restaurants en hotels stappen over op natuurwijnen, of er alvast toch enkele aanbieden. Een adresje? Bij Restaurant Veranda geniet van de betere natuurwijnen met een fijne uitleg!

Thuisbezorging van restaurantmaaltijden

De thuisbezorgdiensten schieten als paddenstoelen uit de grond, met Deliveroo als fiere koploper. De volgende stap? Dark Kitchens: productiekeukens zonder restaurants, waar het eten opgepikt wordt. Zo zullen er ook online foodlabels ontstaan.
11018343_880354352040503_3861788764019352126_o

Botanische gastronomie

Fijne gerechten gecombineerd met botanisch kruiden is aan een opmars bezig. Eten uit de natuur. Steeds meer restaurants hebben een eigen stuk grond, een eigen serre of een urban farm waar wordt geëxperimenteerd met groenten, kruiden of fruit.
Een voorbeeldje? Ga maar eens proeven van de keuken van Seppe Nobels bij Graanmarkt 13

Vers

De moderne restaurantklant neemt geen genoegen meer met minder dan vers. Een korte productieketen, voedsel dat minder lang onderweg is en volledige transparantie. Bij voorkeur worden de gerechten ook in het zicht bereid.

Fast casual concepten

Gezonde, voedzame gerechten, waar je geen uren voor aan tafel moet schuiven. Concepten met premium burgers, salades, pizza’s, wraps, frietjes, yoghurt en noedels. Elk populair product krijgt zijn premium-concept!
15995233_361933020849726_9101748337334731002_o
Voorbeelden bij de vleet: Wurst, Ottomat, Jack Burgers, Frites Ateliers, ..
 
Bron: Foodinspiration
 

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Zeeuws 'Inter Scaldes' is Nederlands beste restaurant

De Nederlandse tegenhanger van Peter Goossens’ Hof van Cleve scoort eveneens 19,5/20 in Gault & ...

Op hun bakkes: Enfusion League

Nee, bij Whatmatters zijn we geen vechtersbazen. Niet dat we flauw vallen van wat ...

De bucketlist voor samen mét haar

Er zijn best wel wat mensen die een bucketlist hebben. Bij Whatmatters doen we ...

Hosting door Fraai