4 Italiaanse traiteurs die het ontdekken waard zijn

Onze favoriete keuken? Niet evident, maar de Italiaanse zit ongetwijfeld in onze top 3. Omdat we niet altijd onze beentjes op restaurant onder tafel kunnen schuiven, maar we de vriendin ook niet altijd achter de potten kunnen laten staan (bij Jens, lees Jens zelf achter de potten, nvdr.) komt een traiteur al wel eens van pas. Nu zijn er gelukkiglijk wel heel wat uitstekende traiteurs. Wij gingen op culinaire strooptocht, kochten links en rechts wat gerechtjes en kunnen jullie deze 4 toppers dan ook van harte aanbevelen. Let wel: we zijn niet aansprakelijk voor de indigestie.

Il Pastaiolo
Wiegstraat 18 – 2000 Antwerpen

Aan de Antwerpse culinaire smulpaap verlekkerd op Italiaanse gerechten hoeven we dit adresje in de ‘Wilde Zee’ waarschijnlijk niet meer voor te stellen. Voor de anderen, rep je naar daar en kies gewoon iets, het is allemaal heerlijk. Deze traiteur draait al een hele tijd mee en staat ongetwijfeld aan de top, niet voor niets staan er geregeld wachtrijen en ga je maar best op tijd om nog wat keuze te hebben.

Neem ook zeker wat Italiaanse charcuterie mee!

16700428_1497339860306368_7444168880114958789_o

La Dolce Maremma
Rijselstraat 40 – 8200 Brugge

Vraag ons niet hoe we in Brugge terecht kwamen, maar we hadden honger. Voor de authentieke smaken van Italië is geen afstand te ver, wie weet rijden we volgende keer wel naar Bologna. Soit, La Dolce Maremma brengt alvast het beste van Italië naar Brugge en ver daarbuiten. Je kan deze traiteur trouwens ook vragen op je feestje!

525282_554303121281405_71807666_n

Il Pastaio
Baron August de Becker Remyplein 19 – 3010 Kessel-Lo


Niet ver van hartje Leuven vind je Il Pastaio, niet te verwarren met het eerste adresje in Antwerpen. Elke dag verse pasta, vlees van de lokale beenhouwerij en bio brood van Le Pain Quotidien zijn maar enkele kwaliteitsgaranties. Je kan er ook eten, maar de traiteurafdeling is zeer uitgebreid. Volg zeker ook de Facebookpagina, je vindt er heel wat inspiratie om zelf achter de potten aan de slag te gaan.

Peppe’s
Bochtlaan 2 – 3600 Genk 

De Italiaanse bakermat in België? Limburg natuurlijk, dus een adresje daar kan niet ontbreken. En bij wie kan je dan beter terecht dan bij de bekende televisiekok Peppe Giacomazza. Uiteraard kan je dineren in zijn restaurant, maar bij Peppe’s kan je het ook gewoon mee naar huis nemen. Stuk voor stuk producten uit de Italiaanse keuken die Peppe met zorg bereid of geselecteerd heeft.

Niet twijfelen, bezoeken en meenemen!

16796958_1578923578803001_2919651935227461601_o

You May Also Like

LOF, zorgt voor een frisse toets in Gent

Bij Whatmatters mogen we dan rasechte Antwerpen zijn, dat neemt niet weg dat we ...

5 reden waarom Mauritius & Dubai op je bucketlist horen!

Laat ons beginnen met Mauritius. Mauritius dat klinkt als wuivende palmbomen, cocktails en koraalriffen ...

Deze prijzenwinnende Italiaanse likeur heeft een rijke geschiedenis!

Vaak brengen we iets als eerste, maar niet altijd. Deze keer waren de snoodaards ...

Hosting door Fraai