3 low budget citytrips

Geen massa roebels ter beschikking, maar toch tijd om er even tussenuit te knijpen? Dat kan. Vliegtuigtickets zijn tegenwoordig spotgoedkoop en als je de juiste bestemming selecteert hoef je ter plaatse ook al geen fortuin uit te geven. Wij geven jullie alvast 3 low budget citytrip tips mee. Laat ons weten wanneer je gaat, wie weet sluiten we wel aan!

Boedapest
Hongarije

8082258732_dd1e56bdd8_k
Meer en meer Belgen trekken naar Hongarije lazen we deze week nog in de krant, dus laten we die gewoon volgen. In Boedapest valt immers heel wat te ontdekken en dat aan een fractie van de prijs van hier. Uiteraard vind je er een heleboel cultuur (Heldenplein, Kettingbrug,…) en duik je er als je wil het fenomenale nachtleven in. Aangezien wij willen relaxen en ontkomen aan de stress, duiken wij het badhuis in. En laten we dan gelijk voor het meest aansprekende gaan: Gellert. Verschillende binnen- en buitenbanen waarvan het water het beste zou zijn van alle badhuizen. Enige nadeel: mannen en vrouwen zijn gescheiden in de behandelbaden. Overnachten kan trouwens in het hotel dat bij het complex hoort!
spa+wmc+Budapest_Gellert_baths_01

Warschau
Polen

7538698238_014dc288f2_k
Aangezien het hier toch al vol loopt met Polen, waarom eens niet de omgekeerde beweging maken? Boek een luxueus, maar goedkoop hotel en duik er het nachtleven in. The View bijvoorbeeld om maar één zaak te noemen. Op het 28ste verdiep gooi je de beentjes los en aanschouw je alle schoons wat Polen te bieden heeft. Ben je toch meer voor stenen, gebouwen en andere culturele bezienswaardigheden? Ga dan voor een historische tour door het centrum, wie weet steek je er nog wel wat van op ook.
LfiarRC

Lissabon
Portugal

Hou je meer van de zon en zegt dat soms toch wel wat grauwe van Oost-Europa je niets, dan is Lissabon een betaalbaar alternatief. Geniet van de zon op het strand van Cascais, loop de promenade aan Taag af, duik de winkelstraten in of snoep van een Pastéis de nata, je zal je geen minuut vervelen.
Park-Restaurante-Bar-Lisbon-feature-2
Ga zeker eens kijken in de LX Factory, je vindt er heel wat streetwear, street art en andere toffe gadgets. Een creatieve hotspot net buiten de stad. ‘s Avonds ga je maar van een cocktail nippen PARK. Deze rooftopbar ligt bovenop een parkeergarage. Hip en jong is hier het credo!

Unibet
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

unibet

You May Also Like

Grootste Nederlandse jacht staat te koop

Heb je in één of andere schuif nog 275 miljoen euro liggen, nadat je ...

SNOWBOMBING: het n°1 SKI FESTIVAL, en wij gaan!

Het leven van een Whatmatters redacteur? Soms keihard ploeteren, en heel af en toe ...

5 peperdure flesjes bubbels

Mag het wat kosten? Doe ons dan maar bubbels! Onwaarschijnlijk hoe duur sommige flessen ...