Martini Caffè Torino, de allereerste Negroni bar in België

Vorig jaar bracht Martini met Caffè Torino voor het eerst het concept van de vermuteria naar België. Het moderne aperitieven – Italiaanse stijl – zit duidelijk ook in ons land in de lift. En daar hoort een absolute hoofdrolspeler bij: de klassieke Italiaanse cocktail, Negroni. Daarom wordt Caffè Torino dit jaar de allereerste Negroni bar in België. Caffè Torino opent op 30 maart zijn deuren in Antwerpen, dat zichzelf daarmee tot 24 april de absolute Negroni hotspot – zelfs van de wereld – mag noemen.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5f6b

Een Negroni hotspot, hoe verdien je die claim? Simpel…hosted by Dante, New York, ongetwijfeld ’s werelds meest invloedrijke aperitivo bar, en nummer 34 op de heilige lijst van ‘World’s 50 best bars’. De signature Negroni van Dante eigenaar Naren Young wordt, naast de Martini Negroni (1/3 Martini Riserva, 1/3 Bombay Sapphire, en 1/3 Martini bitter, afgewerkt met ijs en zeste van sinaas), sowieso een echte publiekstrekker.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5f6e

Wat Caffè Torino nog unieker maakt, is de Negroni ‘wall of fame’. Martini heeft enkele van zijn vrienden van over de hele wereld gevraagd om hun signature Negroni recept aan te bieden in Caffè Torino. Met Dante erbij vind je er liefst 6 Negroni’s, eentje van op elk continent. “Play with time”, dat is ook Negroni’s uit 6 verschillende tijdszones op de kaart hebben. Bezoekers kunnen er van de verschillende signatures proeven en zelfs een gepersonaliseerde fles vullen om ook thuis in stijl een aperitivo te organiseren. Verkies je de Negroni van de Cocktail Kitchen in Dubai, of toch liever een Negroni uit Sydney, Bologna, Singapore of Chili?

‘The new style Negroni’ door Belgische top barmannen

Hun antwoord op de vraag om de Negroni van de toekomst te ontwerpen, dat kan je telkens gedurende 1 week komen proeven. Zo prijken de ‘Negroni of the future’ van Charly Lebrun (Bistro Des Anges), Didier Van den Broeck (Dogma), Jurgen Lijcops (Bar Burbure) en Manuel Wouters (SIPS) telkens gedurende 1 week op de kaart.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5f6d

En wie aperitivo zegt, zegt ook lekkere hapjes want aperitivo, dat is eten en drinken. Voor de hapjes in Martini Caffè Torino zorgen Francesco & Julia, stilaan een begrip in de Antwerps-Italiaanse eetcultuur.  In Caffè Torino zorgen zij samen voor de allerbeste Italiaanse hapjes die perfect passen bij al dat Negroni lekkers. Die krijg je standaard bij je drankje, maar kan je ook gewoon kopen en meenemen naar huis, met je fles Martini Negroni natuurlijk.

Dit alles allemaal te beleven in Antwerpen, Sint-Antoniusstraat 2 en dit van donderdag 30 maart tot zondag 23 april, telkens open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 16u! Tot dan!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5f6c

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

3x Antwerps, 3x recent open!

Af en toe komt de chauvinistische Antwerpenaar in ons boven en moeten we wat ...

Kiehl's & Les Apéros Urbains: een goed gevoel

  Kiehl’s volgen we bij Whatmatters al langer. De leuke uitstraling van het merk ...

De Hospitality Hoogmis

  De redactie van Whatmatters brengt wel wat tijd in horeca-etablissementen door. Klein, groot, ...

Hosting door Fraai