Mercedes-Maybach G650 Landaulet, De ultieme patserbak!

De eerste Mercedes G-Wagen bolde al dik 40 jaar geleden over onze kasseien, plattelandswegen en weiden. Daar dienden ze ook voor…grote lompe trage bakken die konden bollen over slechte wegen en ruige terreinen. Ondertussen kunnen we stellen dat de SUV’s van tegenwoordig een pak luxueuzer zijn geworden en dat het meer een statussymbool is geworden waarmee in grote steden tegen beter weten in een vrije parkeerplaats wordt gezocht. Zelfs de DiRupo-taks weerhoudt onze zelfstandige medemens niet om hun patserbak in te ruilen voor een kleiner exemplaar…integendeel…ze laden hem tegenwoordig op aan de elektriciteitspaal of ze steken er een aardgastank in om te ontsnappen aan de hoge belastingen die hierop geheven worden.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5f28

Maar voor de echte offroaders die houden van wat luxe (lees met wat centjes teveel) mag het wel iets kosten en hoeft het allemaal niet zo ecologisch en taksvrij te zijn. Mercedes heeft voor deze ‘Happy Few’ een gelimiteerde reeks van 99 exemplaren op de markt gegooid…het aller dikste en tevens laatste en meest extravagante model van de G-klasse: de Mercedes-Maybach G650 Landaulet.

Onder de luid brullende motorkap schuilt een bi-turbo V12, wat goed is voor een dikke 630pk en een waanzinnig hoog koppel van 1000Nm. Daarnaast is de auto met zijn 5,35 meter lengte en een wielbasis van 3,34 meter een stuk ruimer dan eerder verschenen modellen.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5f2a

Ook binnenin is dit beest van alle luxe voorzien. Een volledig te openen dak, een (geblindeerd) glazen scherm tussen de chauffeur en passagiers, voor als je wat meer privacy wilt, heerlijke lederen massagestoelen en twee 10-inch schermen. Als wij Kevin De Bruyne’s bordeaux-kleurige G63 AMG al neig vonden, moeten we nu onze mening even herzien…In vergelijking met een eigenaar van deze Maybach is onze Rode Duivel een Roos Engeltje.

 UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5f29
Bron & foto’s: Mercedes-Benz 

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Gelekt! Eerste foto’s concept BMW X7

Het had nog even geheim moeten blijven maar de eerste foto’s van de BMW ...

Jaguar pakt uit met een Classic: Jaguar E-type Reborn

Dat Jaguar aan een revival bezig is, dat is wel duidelijk. De recent uitgebrachte ...

Koning auto heeft eindelijk een SUV: de Rolls-Royce Cullinan

De eerste exemplaren mochten we al aanschouwen in het mondaine Monaco.   De eerste foto’s ...

Hosting door Fraai