Ferrari komt met 800 PK supersnelle krachtpatser

Ze hebben niet stilgezeten in Maranello, oftewel de thuisbasis van het prestigieuze merk met het steigerend paard. Als opvolger voor de F12 Berlinetta zal op het komende autosalon van Genève de F812 Superfast als nieuwe telg binnen de familie voorgesteld worden.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5ef8

Veel technische gegevens zijn er voorlopig niet onthuld. Toch kunnen we jullie al vertellen dat er onder de motorkap een 6,5 liter V12 zal zitten. Goed voor het equivalent van 800 steigerende paardjes en een maximum koppel van maar liefst 712 Newtonmeter. Als Tom Boonen nog een een kassei aan zijn prijzenkast wil toevoegen, heeft hij meer kans er met deze Ferrari één uit het bas van Wallers te trekken dan op het podium van de renbaan van Roubaix.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5efc

Voor de niet-kenners lijkt hij wel erg hard op de F12. Het is dan ook meer een upgrade van de F12 dan een compleet nieuw model. Toch zijn er wel de nodige aanpassingen gedaan. Zo heeft deze krachtpatser vier ronde achterlichten gekregen, zitten de luchtinlaten op de motorkap op een ander plaatsje en is ook de zijkant veranderd. Ook binnenin kreeg alles een geslaagde opfrissing.

Mochten ze er in Maranello eentje ter beschikking hebben om te testen, mogen ze het altijd laten weten…tuurlijk hoeven de jongens van FMA in Antwerpen, waar we dagelijks met open mond voorbij karren met onze Duitser, zich ook niet in te houden en ons alvast uitnodigen voor een ritje…onze contactgegevens vinden ze wel!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5efa

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

BAM! Elon Musk is het filerijden beu en lost het zo op!

‘BAM’! We konden niet beter beginnen. De rekels achter ‘BAM’ hebben jaren nodig om ...

Supercar Blondie test droomwagens als job!

Heb jij al van Supercar Blondie gehoord? Nu is de echte naam van dit ...

De Indian Motorcycles Scout Bobber: een stoer beest!

Op zoek naar een stevig stel wielen? Dan is de Scout Bobber van Indian ...

Hosting door Fraai