Deze twee dingen mag je 's morgens nooit doen!

Of we ochtend- of avondmensen zijn op de redactie? Het is mooi verdeeld. Kevin staat al op nog voor de bakker zijn eerste brood heeft afgebakken en Jens gaat pas slapen nadat Het Journaal zijn tweede lus heeft ingezet. Of het nu 5u of respectievelijk 7u is dat we opstaan, deze twee dingen mag je alvast nooit doen!

1 Te vroeg koffie drinken

Voel je je wel eens te gespannen? Ooit de link gelegd met je overmatig koffie-gebruik? Stresshormonen bereiken namelijk een piek tussen 8.00 en 9.00 uur ’s ochtends. Voor die tijd sterke koffie drinken kan resulteren in teveel prikkels, waardoor je je gespannen kunt gaan voelen. Wij drinken dan ook ons eerste kopje Nespresso niet voor 9u30…What else?

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5e89

2 Te zoet ontbijt

Het ontbijt is volgens sommige mensen de belangrijkste maaltijd van de dag. Een maaltijd die wij, shame on us, wel eens durven skippen. Maar na het lezen van een Zweeds onderzoek slaan we deze nooit nog over, beloofd! Onderzoekers ontdekten namelijk dat slecht ontbijten het risico op het stofwisselingssyndroom met 68% vergroot. Veel zoet is het slechtst, dan kun je nog beter niks eten.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5e8a

Uiteraard zijn er ook dingen die je wél mag doen als je net je beddenbak verlaten heeft!

1 Cardio op nuchtere maag

We werkten ons wel eens te pleuris in ‘The Brick’ voor dag en dauw. En terecht! Je kunt tot 20% meer vet verbranden door te trainen voor je ontbijt. Nog een tip, cardio op gemiddeld, regelmatig tempo werkt het beste.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5e8b

2 Een glas fris water

Zet een groot glas water klaar in de koelkast. Volgens onderzoek van Humboldt University in Berlijn kan het drinken van ijskoud water in de ochtend je stofwisseling met 30% versnellen.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5e8c

Foto’s: Pinterest

Tags:

  • Co-founder en het gezicht van Whatmatters dat met humor in zijn pen dagelijks het leven van alle mannen luchtiger maakt met de nodige tips rond Lifestyle, Real Estate, Gadgets,...de heerlijkste bolides onderwerpt aan een roadtest en uiteraard jullie de mooiste babes van het Noordelijk én het Zuidelijk halfrond op jullie loslaat.

Dit vind je misschien ook leuk

5 sublieme plaatsen voor een vluggertje

We hopen dat de meeste lezers van Whatmatters (en stiekem zien we aan de ...

10 redenen waarom je een fitgirl in je bed wil!

Ondergetekende is gezegend om elke morgen naast een fitgirl wakker te mogen worden. Uiteraard ...

Friends with benefits? Zo maak je er een succes van!

Friends with benefits het klinkt aanlokkelijk. Wel de lusten maar niet de nadelen die ...

Hosting door Fraai