De 5 simpele regels voor een gelukkig leven

Dat heet dan gelukkig zijn, een deur die plots … , soit: je kent de oorwurm wel. Streven we er niet allemaal naar om simpelweg gelukkig te zijn en vergeten we dat niet geregeld? Nochtans gelukkig zijn is helemaal niet zo moeilijk. Met deze 5 simpele regels, pluk je de dag, ga je zonnig door het leven en voel je geen kou meer. Doe voor de zekerheid toch maar een warme winterjas aan!

 

Verminder je zorgen

Bepaal eens voor jezelf wat je nu het meeste zorgen en stress bezorgt en schrijf het op. Ok, nu heb je de problemen en hoe ga je dat oplossen? Nee, je stelt het niet uit, je gaat er nu mee aan de slag.

maxresdefault

Erger je minder

Hoeveel energie en tijd steek je in je ergeren? Vast heel wat. Die file daar kan je echt niets aan doen en ja, dat mes in je rug van je vriend doet pijn, maar het ligt wel achter je. Laat gebeurtenissen achter en los. Haat, spijt en nijd heeft nog nooit iemand verder gebracht.

 

Leef simplistisch

Ja, ook wij zijn materialistisch ingesteld, maar heb je de meeste spullen echt nodig? Nee, natuurlijk niet, vaak vormen ze eerder een last. Betekenisloze dingen brengen weinig bij je in leven, dan spendeer je het beter aan onvergetelijke ervaringen, daar heb je je leven lang wat aan.

Hou ook voldoende tijd vrij in je agenda voor jezelf en je geliefden: een nokvolle agenda daar wordt geen mens vrolijk van, buiten de staat misschien.

Happiness-is-a-choice-lifepopper-words-of-wisdom-how-to-live-a-happy-life-stay-positive-smile-1

Koester geen al te hoge verwachtingen

Het leven hoeft helemaal niet complex te zijn en niet elke brandende ambitie hoeft ook echt uitgevoerd te worden. Tevreden zijn met minder geeft je gemoedsrust. Hoe minder verwachtingen je koestert, hoe minder hard de ontgoocheling. Behandel anderen zoals jij behandeld wilt worden!

 

Geef dingen weg

Geef, dat schept minstens, zo niet meer voldoening dan dingen krijgen. Een betekenisvolle gift kan je een ongelofelijk goed gevoel geven.

 

Bron: Man Man

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

De geur van slaap: Muun Mutabi

Slaap is ontzettend belangrijk. Nog niet zo héél lang geleden konden we met een ...

Straf! Goedele Liekens zoekt orgasme!

Oh jaaa heren (en stiekem meelezende dames), U leest het goed…Goedele zoekt een orgasme! ...

Lierac Homme Douche Gel getest

Whatmatters wrijft, smeert en scrubt Eerlijk, bij Whatmatters staan we vaak wat kritische ten ...

Hosting door Fraai