Zoethout & Double You Gin: een smaakexplosie

En dan kom je plotsklaps tot de conclusie dat je weeral een tijdje niets rond je favoriete drank heb gebracht. Hoog tijd dus om nog eens een favoriete gin van de Whatmatters redactie in de kijker te zetten.
Eén van onze favorieten Double You Gin brengt ons naar het mooie Sint-Truiden. Want deze gin is een product van Brouwerij Wilderen. Een brouwerij met een geschiedenis die teruggaat tot in 1642. Naast een aantal bieren, jenever, whisky en rum, komt er hier ook een voortreffelijke gin uit de ketels.
double-you-gin-6

Engels en duivels

Niet minder dan 21 kruiden zitten er in deze gin, toegevoegd in geheime proporties. Het resultaat? Een kruidige gin die redelijk complex is en een aantal proefbeurten nodig heeft om te doorgronden. Maar dan doen we uiteraard met alle plezier.
Deze complexiteit weerspiegelt zich ook in het etiket waar je een duivel en een engel op kan vinden. Welbewust en verleiding, beide zijn altijd aanwezig en het kwaad soms moeilijk te weerstaan. Nu als de duivel in de gedaante van Double You gin komt vinden we dat nu ook niet zo een ramp…
wilderen_double_you_gin-2
Bij de flessen wordt steeds een zakje met zoethout geleverd. Deze dienen als roerstokjes en maken de gin helemaal af. Knabbel en sappel op het zoethout en ervaar de smaakexplosie die er in combinatie met de gin op volgt.
Wil je helemaal meegezogen worden in het verhaal? Breng dan eens een bezoekje aan de brouwerij, je zal het je niet beklagen!
Je kan deze gin bestellen bij de Gintonicshop, waar je deze voor € 41,99, inclusief zoethout op de kop tikt. 

You May Also Like

Daarom is je broer jouw beste maat!

Toegegeven, heb je een broer, dan kan je hem meer dan waarschijnlijk dikwijls soms ...

Lunch uit een bokaal

Wie bij eten uit glazen bokalen, alleen denkt aan appelmoes en naar karton smakende ...

Hosting door Fraai