Netwerktips voor de jonge professional

Netwerken het is niet iedereen gegeven en toch het kan je carrière heel wat bijbrengen. Ondertussen hoef je echt niet meer elke receptie af te schuimen om contacten te leggen, ook online kan je een netwerk onderhouden. Krijg je al het klamme zweet als je iemand moet aanspreken of kruip je weg achter een potplant die in de buurt staat? Wij leggen je wel even uit hoe je als jonge professional succesvol kan netwerken!

Leg het eerste contact online

Ben je geen held in het aanspreken van mensen, dan is dat geen groot probleem meer. Je kan perfect online het eerste contact leggen! Via LinkedIn kan je makkelijk interessante contacten opsporen en een aantal lijntjes uitwerpen. Zelfs als heb je het charisma van een dode vis, dat belemmert je niet!
Hou er wel rekening mee dat LinkedIn uitermate geschikt is om contacten te leggen, maar dat heel wat mensen na het eerste contact toch nog een face to face ontmoeting wensen. Gelukkig maar! Netwerkborrels, bijeenkomsten en seminaries vallen dus niet uit te sluiten als je succesvol wil netwerken. Een kleine tip? Ga naar zo een events altijd met 2, dan sta je op zijn minst niet alleen in een hoek weg te kwijnen. Bijkomende tip? Een aantrekkelijke vrouw wordt altijd net iets sneller aangesproken, dus laat een ravissante vriendin zich maar optutten!
Nog een allerlaatste? Drink je niet de pleuris, dat komt niet echt professioneel over.
entrepreneurship-networking-advice-1

Blijf jezelf

Ga niet de gladjakker uithangen, beloof geen gouden bergen, maar blijf vooral jezelf. Doe je niet beter voor dan je bent, bescheidenheid siert. Denk eraan dat als je ook effectief zaken gaat doen, je je beloftes moet gaan waarmaken.
Trap vooral ook niet in de val van jezelf en/of je bedrijf te gaan promoten en onmiddellijk trachten te verkopen. Daar zit op zo een event niemand op te wachten. Voor je het weet sta je weer alleen slechte cava te hijsen en laten ze je de volgende keer al helemaal links liggen.
 

Luister

Een gouden regel: probeer meer te luisteren dan dat je praat. Daar steek je het meeste van op! Toon interesse, stel vragen, wissel kaartjes uit, maar ga dus niet actief je dienstverlening lopen promoten. Dat komt later wel. Wat wel kan is je vaardigheden benoemen zonder opschepperig over te komen.
how-networking-benefits-my-business153117176

Na het netwerken

Heb je een aantal interessante mensen ontmoet? Mooi zo! Uiteraard ga je deze niet beginnen stalken, daar staan serieuze boetes op. Krijg je nooit gehoor, komt er geen reactie op je mailtje, kap er dan mee. Blijven aandringen wordt als hoogst irritant ervaren. Misschien is er op dit moment geen opportuniteit, maar verkwansel de toekomstige mogelijkheden niet!
Weet je: eigenlijk is netwerken niet zo heel anders dan daten…

You May Also Like

Beestig het Animal Pack 3.0 van Nike

Ben jij een beetje een beest? Dan heeft Nike wat voor jou! Met hun ...

50 jaar? Dat verdient een exclusieve humidor!

De eerste keer dat uw redactielid een sigaar tussen de lippen namen, was na ...

Voor 40.000$ per nacht logeer je als een hollywoodster op dit eiland naast Ibiza

Het paradijselijke Tagomago is een superklein en erg mooi privé-eilandje naast Ibiza en op ...

Hosting door Fraai