Mythes over het wasbordje ontkracht!

Er was een tijd dat een sixpack het summum was van mannelijkheid. De laatste trend mag dan al meer naar de ‘dadbod’ neigen, wij geven toch nog steeds de voorkeur aan een afgetraind wasbordje. Nu doen er over het verkrijgen van een wasbordje heel wat mythes de ronde, waarvan we er hieronder een aantal doorprikken!
 

Slechte voeding compenseer je door veel te sporten

 
Vergeet het! Als je blijft vreten als een varken zal er nooit een wasbord komen. Wil je echt een sixpack dan zal je je voeding moeten aanpassen. Weg met snelle vetten, warme happen en frisdrank. Cleane eiwitten, fruit, groente en water vormen de magische formule.
 

Een wasbordje is aangeboren

 
Ok, de ene mens is van nature uit gezegend met een betere stofwisseling dan de andere, maar een wasbordje is echt wel voor iedereen haalbaar. Je zal alleen het al dan niet stevige laagje vet van je buikspieren moeten afschrapen. Je algemene lichaamsvet verlangen door gezonde voeding en sporten is dus de boodschap.
buikspieren-zichtbaar

Enkel crunches volstaan

 
Crunches mogen dan wel heel belangrijk zijn om de belangrijkste core-spieren aan te pakken, daarmee alleen ga je het niet redden. Wil je een wasbordje dan zal je toch echt wel een combinatie aan oefeningen moeten uitvoeren.
 

Snel en intens is de beste manier

 
Een oefening met een hoog technisch vermogen voer je nochtans best niet zo snel mogelijk uit. Door bij oefeningen een bepaalde positie enkele seconden vast te houden laat je de buikspieren extra het werk doen. Hierdoor train je een pak efficiënter.
ripped-abs-free-weights-main_1

Elke dag trainen is de boodschap

 
Dat is prima als je je oefeningen varieert, maar als je enkel crunches doet is je spier in no time overbelast. Maak een aantal combinaties met crunches en verdeel die over de week, zo train je heel wat verstandiger en werk je op de lange termijn.
 

Voeding die buikvet wegneemt

Ja, er is voeding waar je van gaat afvallen, maar dat zal nooit enkel en alleen betrekking hebben op je buik. Laat je dus niet wijsmaken dat er voeding bestaat waarvan alleen je buikvet gaat afnemen.

You May Also Like

L'ink, laat je tattoo in stijl zetten!

Zoals de aandachtige lezers weten, de Whatmatters huid is nog brandschoon: geen inkt bij ...

9 dingen die vrouwen in bed wel weten te pruimen

Kan je wel wat advies gebruiken bij het aanpakken van je vrouw/vriendin in bed? ...

Belfida l pure verwennerij uit een kaars!

Heb je nood aan wat tijd voor jezelf? Wie niet in deze hectische tijden! ...

Hosting door Fraai