Leven in het nu met Tarissa de Wit

Hallo Gouda…een stad dat haar naamsbekendheid voornamelijk dankt aan een vijftal producten: kaas, kaarsen, aardewerk, stroopwafels en pijpen. En dit geheel ter zijde voor ze ons weer betichten van dubbelzinnige boodschappen, in het laatste geval gaat het hier om het het zelfstandig naamwoord en niet het werkwoord. Het bekendste product uit het Gouda-lijstje is ongetwijfeld de Goudse kaas. Al sinds de middeleeuwen worden er op de weekmarkt van Gouda kazen verhandeld, die in boerderijen in de regio gemaakt werden. Maar al je denkt dat Gouda een stad is met alleen een kaasindustrie, ben je aan het verkeerde adres. Wij kwamen eens een kijkje nemen in Hallo Wonen & Fashion. Dat daar de knappe onderneemster Tarissa voor iets tussen zit, staat buiten kijf. Mensen die ons kennen weten dat wanneer wij in ons single verleden op stap gingen wel eens durfden roepen…’Dat is hier een volière, er mag gevogeld worden’ doelend op het feit er knappe ‘birds’ rondliepen…laten we dit vandaag letterlijk nemen…want voor we het wisten stonden we in een volière met kaas, kaarsen, stroopwafels, een knappe dame, wat pijpen én met een parkiet in ons hand…een intro die kan tellen en tot ieders verbeelding spreekt, laat dat duidelijk zijn!

unadjustednonraw_thumb_5bbb
Hallo Tarissa, vertel een kort even wie je bent?
Hey, ik ben Tarissa de Wit 26 jaar en woon in omgeving Gouda, en niet te vergeten ik ben half Duits… En heb een valkparkiet Ria, mijn beste vriendin!

Ok, we hebben al meer intro’s gehad maar dit is toch wel een uniek exemplaar. Half Duits wonend in Nederland moet al niet makkelijk zijn…we snappen wel dat je beste vriendin een parkiet is, haha! Maar waar ben je naast de dagelijkse gesprekken met je beste vriendin mee bezig?
Mijn dagelijkse bezigheid is mijn winkeltje ‘Hallo wonen’ te Gouda, sinds kort ook ‘Hallo fashion’. Dit doe ik met alle liefde en passie al 6 jaar.

unadjustednonraw_thumb_5bc0

Hoe ben je daar ingerold?
Het is officieel het bedrijf van mijn ouders die zei 23 jaar geleden gestart zijn. 6 jaar geleden ben ik door mijn ouders gevraagd om bij het bedrijf te komen.

Wonen en fashion…een vervolg op je studies of?
Drie jaar geleden heb ik mijn diploma interieur styliste gehaald en nu, denk ik ongeveer een jaar geleden, ben ik het filiaal te Gouda zelf gaan doen (wij hebben meerdere filialen). Dat houdt veel in…van zelf in de winkel staan tot inkopen doen…heel veel maar wel heel leuk werk. Doordat ik zelf mocht gaan bepalen hoe of wat, elk meisje wel van fashion houdt en wij voornamelijk vrouwelijke klanten hebben, was de keuze snel gemaakt. Zo ben ik er ook kleding bij gaan doen, iets wat nu bijna de helft van de omzet genereert en daar ben ik supertrots op!

unadjustednonraw_thumb_5bbf

We zien in u een doorzetter die ook weet wat ze wil. Zijn dit de typerende eigenschappen van u of zijn er anderen waarin je je onderscheidt van anderen?
Ik denk dat mijn bijzondere eigenschappen misschien een beetje cliche zijn…gewoon doen en durven stappen te ondernemen. Soms moet je vallen om vervolgens weer op te staan…overal leer je van. Door kleding toe te voegen aan een  winkel die al 23 jaar alleen maar woonaccessoires en meubelen verkoopt, is dat best even spannend. Misschien zat daar wel niemand op te wachten.

Blijkbaar wel! De durf en lef…zit dat ook in uw levensmotto?
Mijn levensmotto? Lastig…ik heb er meerdere denk ik, maar dan toch ‘leef van dag tot dag’ (geniet van het moment). Ik ben geen type die heel erg ver in de toekomst kijkt. Ik weet wat ik wil. Ik denk dat in de toekomst kijken een hoop onzekerheid en stress met zich mee kan brengen.

unadjustednonraw_thumb_5bbe

Over heden en toekomst gesproken…sociale media is hoe langer hoe meer onontbeerlijk. Waarom moeten we je hierop volgen?
Waarom je mij moet volgen? Je moet mij niet volgen, je ‘mag’ mij volgen omdat je dat leuk en interessant vindt. Op mijn prive-Instagram laat ik zien welke leuke dingen ik doe. Vooral dingen met mijn vriendinnen…zoals uitgaan en genieten…want nummer één prioriteit is genieten!

En is er ook een liefde in je leven om samen mee te genieten?
Nee, ik heb geen vriend maar ben lekker vrijgezellig. 🙂

Correct! Wat moet een man doen om deze vrijgezellige dame te verleiden?
Laat me lachen en ik ben verkocht! Ik vind dat zo belangrijk. Als een man humor heeft dan ben ik toch wel heel snel verkocht. En ik moet me speciaal voelen…de klik moet er zijn en dan gaat alles wel vanzelf.

unadjustednonraw_thumb_5bbd

En welke tip kan je mannen meegeven die voor u van essentieel belang is?
Van een mooi bord kan je niet eten. Respecteer wat je hebt!  Het gras is niet altijd groener aan de overkant. 🙂  Oh, en laat allemaal je baard staan!! I LOVE THAT.!

Dat komt snor…euh in ons geval stoppelbaard! Nadat we je met onze baard hebben verleid, wat zijn dan je favoriete plekjes waarnaar we je mogen meenemen voor een hapje en een stapje?
Mijn favoriete plekje op dit moment is toch wel ‘Thuishaven’ in Amsterdam. Dat is op zondag van 1 tot 11u in een circustent,  een soort festival maar dan in de winter. Doordat ik veel werk is dit de ideale dag en tijd. De sfeer is er fantastisch.

unadjustednonraw_thumb_5bc1

Ok! En wat is je grootste zonde?
Mijn all time favorite…Mc Donalds, ik kan er gewoon niet vanaf blijven.

Twins! Large Big Mac menu, Sprite, zoete mayonnaise en een Mc Chicken, enkel de burger! 11€95 en om de 5 weken één gratis! Onze wekelijkse menu op maandag om de week! Maar alvorens wij ook vandaag Ronald McDonald blij maken, wat zijn uw ambities nog?
Wat ik hiervoor al zei…ik kijk niet heel ver vooruit. Maar weet wel zeker dat ik in het bedrijf van mijn ouders wil blijven en dat zeker ooit zou willen overnemen.

Een knappe meid die weet wat ze wil! Heel veel succes in alles wat doet en verder onderneemt! Wij blijven je alvast met interesse volgen! Net als zoveel anderen die nu een kijkje gaan nemen op haar Instagram

unadjustednonraw_thumb_5bbc

You May Also Like

CESAR: vegetarisch genieten & interieurshoppen in één

Zaken komen, zaken gaan en zelfs Elvis is niet blijven bestaan, maar dat CESAR ...

Knappe studente, die Marloes Slootman!

Dat de KU Leuven mooie studenten op haar campussen heeft ronddartelen hoef je alvast ...

Hosting door Fraai