Knappe Krien Meeusen, oftewel DJ Kobalt

Net als onze eigenste mancave en redactie is de DJ-wereld een echt mannenbastion. In tegenstelling tot onze mancave begint dat van de DJ-wereld wel wat barsten te vertonen. Nog niet aan de absolute top maar niet ver daaronder grijpen mooie knappe vrouwen de macht en wie kan daar iets op tegen hebben? Wij alvast niet en met de DJ-dames die wij op ons platform al de kans hebben gegeven zich voor te stellen, zouden we al een heus mini-festival kunnen organiseren. Misschien moeten we dat dan ook gewoon doen! Maar voor we onze plannen gaan uitwerken, gaan we eerst nog een babbeltje doen. Vandaag over ons in de sofa, Krien Meeusen, alias DJ Kobalt! Een portret!

15909809_10154919863757803_740470933_n

Dag Krien, vertel eens kort wie je bent? 
Ik ben Krien Meeusen, 25 jaar oud, vrouwelijke urban-DJ en afkomstig uit Wilrijk!

Een Urban DJ zeg! We halen onze beste dansmoves al boven! Hoe ben je bij urban gekomen?
Muziek is altijd al mijn passie geweest. Ik hield me altijd bezig met het blijven zoeken naar nieuwe muziek en kwam ook steeds meer in contact met andere dj’s waardoor ik steeds meer nieuwsgierig werd naar mixen en scratchen van muziek.

En hoe is het dan allemaal gestart?
Terwijl ik een paar jaar terug zoveel mogelijk probeerde te sparen voor een eigen draaitafel om dan elke dag te kunnen oefenen, wist een vriend me te vertellen dat er een dj contest werd gehouden in kokorico Gent en de hoofdprijs was een draaitafel Pioneer xdj-rx …which sounded like a dream! 😉

rynzghtzrvak1rlfizui9g_thumb_5bba

En en en?
Nu om te winnen was de opdracht om zoveel mogelijk te sharen en te liken wat me een beetje een onmogelijke opdracht leek dus besloot ik voor een creatievere aanpak te gaan. Ik heb vrienden in de muziek-, dans-, make up- en filmwereld dus kwam ik op het idee om een videoclip te maken met reclame hints naar Kokorico, om zo hopelijk een kans te maken om die draaitafel te winnen. Als ik er nu aan terugdenk, krijg ik meteen een lach op mijn gezicht. Het was zo leuk dat al mijn vrienden en vriendinnen meteen ook enthousiast waren en vrijwillig wilden meewerken en hun tijd en energie staken in mijn gek idee! Maar het is gelukt en ik had uiteindelijk de contest wel gewonnen en dus ook mijn droom…de draaitafel! Zo kon ik elke dag oefenen en begon ik mixtapes te maken en op soundcloud te posten. Zo kwamen de eerste opdrachtjes binnen. 🙂

15879395_10154919862592803_1345442884_n

Ga je breder dan urban?
Ik draai vooral urban muziek, dus rnb hiphop, trap en dancehall. Ik hou van dat soort muziek en de mensen die volledig uit hun dak gaan op de dansvloer als ze mijn set horen, geeft altijd een zalig gevoel.

Dat kunnen we ons perfect voorstellen. Je zit een beetje in een mannenwereld. Hoe onderscheid jij je als vrouw van anderen?
‘It’s a man’s world’, maar toch zie ik meer en meer opkomende vrouwelijke dj’s. Super om te zien dat ze het ook echt met passie doen. Helaas zijn er ook veel meisjes bij die het gewoon voor de aandacht doen. Van hen wil ik mij altijd blijven onderscheiden. Ik ga 100% voor mijn muziek en om er in elke set iets nieuws van te maken en zo de mensen te blijven verrassen en blijven entertainen. Tot nu heb ik al op veel en altijd totaal verschillende plekken gedraaid. Zo leer je dan ook altijd veel nieuwe mensen kennen en ik hoop in de toekomst dit nog meer uit te breiden!

15909849_10154919862602803_1078501822_n

Stilzitten is niet aan u besteed! 
Dat heb je goed opgemerkt! Ik hou van nieuwe uitdagingen en werken naar een volgend avontuur, liefst met zoveel mogelijk van mijn vrienden erbij waarmee ik al deze ervaringen kan delen. Ik ben ambitieus maar ook heel down to earth. Ik hou van lachen en plezier maken en zie altijd het positieve in elke situatie. Ik hou ervan om nieuwe mensen te leren kennen die mij inspireren!

Onder ons en naar ons aanvoelen…je bent ook wel een beetje ‘one of the boys!’
Haha! Ik ben ook wel een beetje een “tomboy”! Mij maak je blij met Star Wars en ik heb ook altijd al een voorliefde gehad voor viertakt brommers en auto’s.

15909771_10154919863742803_520572609_n

Kan je er ook over schrijven? We kunnen altijd iemand gebruiken! Maar over brommers en moto’s gesproken…heb je ook een levens’motto’? 
Ik heb eigelijk meerdere levensmotto’s maar één van mijn favoriete is “You will always grow through what you go through’, een quote van tyrese gibsons boek “how to get out your own way”, een echte aanrader, even tussendoor. 🙂

15935692_10154919862607803_400999684_n

Dan vragen wij ook even tussendoor…is er naast het lezen van een boek ook tijd voor een vriend?
Ik ben single en voorlopig wil ik dat graag ook zo houden om me volledig op mezelf men werk en muziek te kunnen focussen.

Hoewel je het graag single wil houden…hoe val je toch te verleiden?
Wat een man moet doen om mij te verleiden? HUMOR is zeker essentieel en iemand waar ik zowel gek mee kan doen als serieus praten. Iemand die ook positief in het leven staat en een meerwaarde geeft aan mijn leven en belangrijk, mij ook genoeg vrijheid kan geven. 🙂 Geen jaloerse mannen voor mij! Ik vind het ook wel aantrekkelijk als een man er een beetje “ruig” uitziet maar wel heel lief is vanbinnen. En als ik een tip mag geven, niet teveel halfnaakte selfies! ‘Nobody wants to date a narcist!

15879462_10154919863752803_1438042063_n

We checken even onze profielfoto en zwijgen…Soit, wij hebben niet echt ‘the body’ om narcistisch mee te pronken dus dat zit wel snor…hoewel, een snor hebben we ook niet eigenlijk, soit…uw favoriete plekjes dan maar…waar kunnen we je vinden voor een hapje?
Mijn favoriete plekjes? Als kippenlover hou ik heel veel van “Poul Poulette” hier in Antwerpen. Super gezellig en lekkere kip! Maar ook van Roest aan het mas! En dit gaat misschien heel raar klinken maar in pita zaak “Al basha” in Mortsel is de kans vrij tot zeer groot dat je mij daar wel eens zult tegenkomen! (lacht)

15942629_10154919862662803_1262905363_o

En een stapje?
Als ik zelf niet moet dj’en ga ik graag naar Bloody Louis in Brussel of La Rocca in Lier en niet te vergeten, Soho voor een heerlijk muscaat wijntje! 😉

Kijk eens aan…de plaatsen die wij ook wel eens aandoen! Dat we je nog nooit eerder zijn tegengekomen dan! Onze tijd zit erop maar we sluiten niet af voor we nog een laatste vraagje hebben gesteld…wat zijn uw ambities en toekomstplannen nog?
Mijn verdere toekomstplannen zijn vooral aan mezelf blijven werken en nieuwe uitdagingen aangaan in de muziek maar gelijk ook in andere vlakken. Ik zou heel graag binnen dit en een paar jaar ook een benefiet organiseren voor ALS en ik hoop tot die tijd genoeg mensen te leren kennen die hier aan kunnen meewerken! Veel plannen dus! Maar buiten dat leef ik ook in het nu en geniet ik van alle leuke momenten ! 🙂

15934736_10154919863747803_1166410286_n

Mooie ambities! Bedankt voor uw tijd en alvast heel veel succes in alles wat je verder nog onderneemt en organiseert! Wij blijven het alvast volgen! Jullie ook? Neem dan zeker eens een kijkje op Instagram en Facebook! Doen! 

15902445_10154919862617803_530110188_o

15943163_10154919864267803_1711633256_o

Credits: Benoit Meeus

You May Also Like

Venetië, snel voor het te laat is!

Romantischer kan haast niet, maar origineel is het evenmin. Eén van onze beste vrienden ...

Nederlandse festivals waar je sowieso een lief scoort!

Festivals, een geweldig jachtterrein om een nieuw lief op te scharrelen. Mag het een ...

WAUW! Estrella Pau, veel méér dan alleen een Playmate

Halloowkes…We worden op en top verwend vandaag. Zelden heb je een dag waarin je ...

Hosting door Fraai